Novosti
Vijesti : Projekt suranje "Turizmom razvijamo područje" 10/4/2021
Tags: -

U sklopu Projekta suradnje pod nazivom “Turizmom razvijamo područje“, a koji se provodi kroz Podmjeru 19.3., u Orahovici je od 29.-30. rujna 2021. godine održana dvodnevna radionica LAG-ova.

 

LAG Papuk kao domaćin projekta ugostio je sudionike iz LAG-a Moslavina, LAG-a Baranja, LAG-a Srijem, LAG-a Virovitički prsten i LAG-a Međimurski doli i bregi, u dva dana su provodili zanimljive aktivnosti u svrhu upoznavanja turističkih atrakcija, znamenitosti i ponude ovog ruralnog kraja.

Prvi dan studijskog putovanja sudionici su obišli „biser Orahovice“ – Orahovačko jezero, srednjovjekovni grad Ružicu, jezero Hercegovac te ostale turističke znamenitosti grada Orahovice uz bogatu eno-gastro ponudu. Drugog dana studijskog putovanja sudionici su posjetili prvi UNESCO geopark u Hrvatskoj i Park šumu Jankovac gdje su upoznati sa turističkom ponudom, ali i provođenjem turističkih aktivnosti kroz radionice o ruralnom turizmu  i prezentacije o turizmu baziranom na prirodnim vrijednostima.

Cilj ovog projekta je podići kvalitetu života stanovnika na područjima LAG-ova partnera kroz jačanje prepoznatljivosti područja i turističke ponude. Specifični ciljevi su educirati se i razmijeniti iskustava u promociji ruralnog turizma i jačati specifične oblike ruralnog turizma objedinjavanjem prirodnih i kulturnih resursa, tradicijske baštine te posebnosti područja.

 

 
Rating: No rating yet Return