Novosti
Vijesti : Održana je prva radionica URTH u Moslavini 9/22/2021
Tags: -

Udruga ruralnog turizma Hrvatske (URTH), u suradnji s Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije i LAG-om Moslavina, 15. rujna 2021. na području Moslavine, održala je prvu od ukupno 37 edukativnih radionica o seoskom turizmu. Na radionici je bilo prisutno oko 30 sudionika iz područja poljoprivrednih gospodarstava koja se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga.

Kroz provedbu radionice sudionicima je istaknuta važnosti promocije seoskog turizma te je predstavljena aplikacija moj-seoski.hr koja prikuplja podatke za prvi Digitalni katalog seoskog turizma RH.

 

Izuzetno smo zadovoljni suradnjom s turističkim zajednicama i lokalnim akcijskim grupama koji nam pomažu u organizaciji radionica. Primjerice, LAG Moslavina i Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije odradili su izvrstan posao u organizaciji prošlotjedne radionice na čemu smo im iznimno zahvalni. Imajući u vidu sezonu poljoprivrednih radova, odaziv je dobar, a diskusije vrlo konstruktivne. Na radionicama prikupljamo i informacije o problemima seoskog turizma koje ćemo upotrijebiti prilikom definiranja hrvatskog modela seoskog turizma koji je pred nama” naglasila je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske, a ujedno i voditeljica provedene radionice.

 

 

 

 

 
Rating: No rating yet Return