Novosti
Vijesti : Projekt suranje "Turizmom razvijamo područje" 9/10/2021
Tags: -

U sklopu projekta suradnje „Turizmom razvijamo područje“, predstavnici LAG-a Moslavina sudjelovali su na studijskom putovanju na području LAG-a Virovitički prsten koje se održavalo od četvrtka 2.9.2021. do petka 3.9.2021. godine.

 

Svrha studijskog putovanja na područje Lokalne akcijske grupe Virovitički prsten je podići kvalitetu života stanovnika na područjima LAG-ova partnera kroz jačanje prepoznatljivosti područja i turističke ponude, također specifični ciljevi su educirati se i razmijeniti iskustava u promociji ruralnog turizma i jačati specifične oblike ruralnog turizma objedinjavanjem prirodnih i kulturnih resursa, tradicijske  i povijesne baštine te posebnosti područja.

 

Na temelju prikupljenih iskustava sudionici studijskog putovanja moći će naučiti nešto novo i isto probati primijeniti u svom poslovanju. Takve aktivnosti omogućit će osmišljavanje i razvoj nove i konkurentnije turističke ponude i proizvoda što će u konačnici ojačati prepoznatljivost područja i povećati konkurentnost turističke ponude na  područjima partnera.

 

Na navedenom dvodnevnom događanju sudionici su obišli Dvorac Pejačević, Kuriju Janković i Dvorac Janković, Vinariju Tomo, Podrum Vineda, Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića i Hotel Divino te se upoznati sa turističkim ponudama svih općina koje obuhvaća LAG „VIP“. Sudionici su također mogli isprobati i kupiti domaće proizvode lokalnih OPG-ova, vino, likere i vidjeti ručne radove. Članovi KUD-a Virovitica prezentirali su tradicionalne nošnje kojima su pokazali bogatstvo kulture ovog kraja, a članovi Češke besede Virovitica za kraj su otplesali građanski ples.

 

 
Rating: No rating yet Return