Novosti
Vijesti : SASTANAK KOORDINACIJE PREDSTAVNIKA JLS-a i TZ-ova 7/5/2024
Tags: -

SASTANAK KOORDINACIJE PREDSTAVNIKA JLS-a i TZ-ova (Sektor za suradnju i razvoj proširen s predstavnicima TZ-ova

 

U četvrtak, 4. srpnja 2024. godine, u Križu u prostoru Općinske vijećnice Općine Križ (Trg Svetog Križa 5), održan je Sastanak predstavnika JLS-ova i predstavnika TZ-ova s područja LAG-a „Moslavina“, odnosno Sektora za suradnju i razvoj proširenog s predstavnicima TZ-ova.

Voditeljica LAG-a „Moslavina“, Anica Lenart je ponovila osnovne informacije o planiranom 1. LAG natječaju - INT. 2.1. „Poboljšanje životnih uvjeta u lokalnoj sredini“. Ovom intervencijom LAG je usmjeren na razvoj male komunalne, rekreacijske te društvene infrastrukture u ruralnim zajednicama koje su jače izložene depopulaciji, a što će omogućiti povećanje kvalitete života stanovnika.

Izrađena je „Komparativna studija geologije Papuka i Moslavačke gore“ koja je predstavljena sudionicima studijskog putovanja na Papuk, a u istoj se pokušava objasniti jedinstvenost područja i geološka građa, te se daje naglasak na prednosti koje bi trebali koristiti i nedostatke koje bi trebali popraviti s akademskog aspekta (geološkog, turističkog). Obzirom da veći dio predstavnika JLS-ova i TZ-ova nije bio na studijskom putovanju na Papuku, prof. Balen je na ovom sastanku ponovio predstavljanje same Studije. Na sastanku je bio prisutan i izvanredni profesor na RGN Fakultetu Marko Cvetković, koji je provodio znanstvene radove geologije Moslavačke gore i nafte na području Ivanić-Grad, Kloštar Ivanića, Strušca, Ciglenice, Goijla i dr.. Profesor Balen je naglasio da je inicijativa geoparka dug i trnovit put, ali ako se samo razmišlja o preprekama nikada se neće ni započeti i samo zajedničkim djelovanjem možemo doći do željenog cilja.

 


 
Rating: No rating yet Return