Novosti
Vijesti : Svečano potpisivanje Ugovora s LAG-om "Moslavina" 12/14/2023
Tags: -

U srijedu, 13. prosinca u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, održano je svečano potpisivanje Ugovora o financiranju na Natječaj za odabir lokalnih akcijskih grupa u programskom razdoblju 2023.-2027. unutar intervencije 77.06. „Potpora LEADER (CLLD) pristupu“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., a koji je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila 7. kolovoza 2023. godine, te na kojem su prisustvovali predstavnici odabranih LAG-ova.

Nakon što je okupljene pozdravio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnicima Zdravkom Tušekom, Tugomirom Majdakom i Mladenom Pavićem, ravnateljem Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju Antunom Vujićem, posebnim savjetnikom Ivo Grgićem te ravnateljicom Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Željkom Gudelj Velagom u srijedu, 13. prosinca 2023. godine uručila 102,9 milijuna eura vrijedne ugovore za provedbu projekata 56 lokalnih akcijskih grupa.  

Od ukupno 56 odabranih LAG-ova, LAG „Moslavina“ drugoplasirani je LAG sa ukupnim iznosom ostvarene potpore od 2.148.875,14 EUR. Navedeni iznos namijenjen je za provedbu Lokalne razvojne strategije LAG-a „Moslavina“ za razdoblje 2023.-2027., odnosno za financiranje projekata odabranih na LAG Natječaju, te za tekuće troškove i animaciju.

Ugovor je u ime LAG Moslavine potpisao Zlatko Babić-gradonačelnik Kutine kao predsjednik LAG-a u društvu voditeljice LAG-a Anice Lenart.

 

 

 

 
Rating: No rating yet Return