Novosti
Vijesti : PREDSTAVLJANJE MOSLAVAČKE KUHARICE 11/27/2023
Tags: -

JAVNO DOGAĐANJE

„PREDSTAVLJANJE MOSLAVAČKE KUHARICE“

 

 

U suboru, 25. studenog 2023. godine u sklopu manifestacije Večer škrleta i moslavačke kuhinje u Popovači, održano je predstavljanje "Moslavačke kuharice". LAG „Moslavina“ je s međimurskim LAG-ovima proveo zanimljiv projekt suradnje kojem je glavni cilj promocija lokalne kuhinje, a koji se financira EU sredstvima. U okviru spomenutog projekta LAG je proveo aktivnost „Dobar tek u Moslavini!“ putem koje je osmišljena i izrađena moslavačka kuharica u kojoj je ispričana priča o lokalnoj kuhinji te je u istoj predstavljeno desetak odabranih recepata. Ovim javnim predstavljanjem izrađene „Moslavačke kuharice“, završava jedna lijepa priča, odnosno sama provedba projekta suradnje. Provedene aktivnosti projekta pokazale su i dokazale da Moslavina ima što za ponuditi, te se ovom prilikom pozivaju moslavački ugostitelji, osobito oni koji njeguju lokalnu tradiciju, da u svoje jelovnike uvrste neki od odabranih recepata, a kako bi zajedno lakše brendirali moslavačku kuhinju i učinili je prepoznatljivom.

Projekt „Okusi domaće“ financira se sredstvima EU kroz LEADER program, odnosno Provedbu aktivnosti suradnje. Kroz projekt je LAG proveo dvije samostalne aktivnosti; dizajn i aplikaciju moslavačkog etno motiva, odnosno izbor moslavačkog motiva te njegovu primjenu na nadstolnjacima i kuharskim pregačama.

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali predstavljanju Moslavačke kuharice, a LAG „Moslavina“ upućuje još jednom veliko HVALA svima onima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi ovog projekta suradnje. 

                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Rating: No rating yet Return