Novosti
Vijesti : Znanstveno-stručni skup u Ivanić-Gradu 11/22/2023
Tags: -

Pozivamo sve zainteresirane na Znanstveno-stručni skup u poljoprivredi na temu “Izazovi u proizvodnji buča i bučinog ulja u kontekstu klimatskih promjena” u organizaciji Grad Ivanić-Grada i Razvojne agencije IGRA.

 

Pridružite se događanju i naučite kako se nositi s problemima suvremene poljoprivrede i izazovima u proizvodnji uzrokovanim klimatskim promjenama. Saznajte kako svoju proizvodnju unaprijediti i kako se pripremiti za novu sjetvu. Od naših panelista ćete iz prve ruke čuti koji su to izazovi s kojima se susreću u proizvodnji i preradi buča i bučinog ulja te kako ih s uspjehom savladavaju.

 

U sklopu skupa ćete imati priliku isprobati topla i hladna jela inspirirana bučom i bučinim uljem i degustirati bučino ulje i koštice lokalnih proizvođača.

 

Znanstveno stručni skup će se održati u Maloj Sali Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad, na adresi Moslavačka ulica 11, u petak 1. prosinca 2023. godine od 16 do 19 sati prema sljedećem programu:

 

16:00 – 16:15 Degustacija bučinog ulja

16:15 – 17:00 Predavanje na temu “Izazovi u proizvodnji buča i bučinog ulja u kontekstu klimatskih promjena”, Karlo Špelić mag. ing. agr. – Agronomski fakultet

17:00 – 17:15 Diskusija

17:15 – 17:30 Pauza za kavu

17:30 – 18:15 Panel rasprava na temu “Izazovi u proizvodnji buča i bučinog ulja u kontekstu klimatskih promjena”

18:15 – 18:30 Diskusija

18:30 – 19:00 Umrežavanje uz hladna i topla jela od buča

 

Panelisti:

Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije

Anita Sušac, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu Grada Ivanić-Grada

Karlo Špelić, Agronomski fakultet

Ilijana Mišković, Zadruga Crna Kap (moderatorica)

Nives Lovrić, Zadruga Crna Kap

Ivica Cesar, OPG Ivica Cesar

Josip Žmegač, OPG Josip Žmegač

 

Ulaz na cijeli program skupa je besplatan. U svrhu osiguranja dovoljno mjesta za sve zainteresirane, organizatori pozivaju na predbilježbu za sudjelovanje putem linka za prijave.

 
Rating: No rating yet Return