Novosti
Vijesti : Let's Go Green! 11/21/2023
Tags: -

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 9. i 10. 11. 2023. održana je 2. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama Let's Go Green!  na kojoj je predstavljen rad knjižnice Tehničke škole Kutina u suradnji s LAG-om „Moslavina“.

Skupu je prisustvovalo više od 80 sudionika iz zemlje i inozemstva.

Predstavljen je rad „Razgovarati s drvećem – Živa budućnost u školskoj knjižnici“ putem kojeg su djelatnice: LAG-a „Moslavina“ Klaudija Ivančević Božić i školske knjižničarke Tehničke škole Kutina Gordana Rešicki Degoricija prezentirale Moslavinu.

U obliku vizualne šetnje svojom Moslavinom, njezina prirodnog bogatstva i ljepote s posebnim naglaskom na Moslavačkoj gori i Inicijativi za geopark Moslavačka gora pri UNESCO-u, te ekološki rad jedne školske knjižnice, autorice su predstavljene kroz oči i um brojnih generacija koje su nekada živjele u Moslavini iu njoj ostavile traga, kroz radove ljudi koji danas u njoj žive, vole i inspiriraju se njenom prirodom, ljudima i životinjama i svoje impresije bilježe kistom i slikarskim bojama ili fotografskim aparatom.           

   

                                                                                      

 

                                                                    

                                                     

 
Rating: No rating yet Return