Novosti
Vijesti : DOBAR TEK U MOSLAVINI! 5/10/2023
Tags: -

U utorak, 9. svibnja 2023. godine u prostoru objekta Kleti Romić, Mate Lovraka 43, Kutinska Slatina, 44 320 Kutina, od 10,30 sati održana je četvrta po redu radionica aktivnosti „Dobar tek u Moslavini“, a koja se provodi u sklopu projekta suradnje „Okusi domaće!“. Na radionici je prisustvovalo 11 sudionika koje su činili predstavnici ugostiteljskih objekata sa područja regije Moslavine te javnih ustanova sa područja LAG-a „Moslavina“ kao i djelatnice LAG-a.

 

Cilj radionice bio je istaknuti važnost promocije moslavačke kuhinje i moslavačkih jela te potaknuti konstruktivnu raspravu oko odabira recepata koji će biti predstavljeni u kuharici. Moslavačka kuharica trebala bi pomoći u promociji tradicionalne, lokalne hrane, spremljene od domaćih namirnica te na taj način Moslavinu učinili turistički i gastonomski prepoznatljivom.

 

Predstavnik Kleti Romić, g Nikica Katić, nakon pozdravne riječi prisutnima je uz baku Nadu, glavnu kuharicu u Kleti Romić, predstavio bogatu ponudu tradicionalnih jela moslavačke kuhinje Kleti Romić, a koju su sudionici imali priliku kušati.

 

Nakon toga Voditeljica LAG-a Moslavina Anica Lenart prisutnima je predstavila projekt „Okusi domaće!“, kao i podaktivnost „Dobar tek u Moslavini“, a Božica Brkan i Danijela Crnjak Andri, suradnice u provedbi aktivnosti, iznijele su procjenu trenutne gastronomske ponude tradicionalnih moslavačkih jela na području LAG-a „Moslavina“, te istaknule važnost međusobne suradnje ugostitelja.

 

Na samom kraju događanja prisutni sudionici imali su priliku degustirati neka od tradicionalnih jela moslavačke kuhinje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Rating: No rating yet Return