Novosti
Vijesti : Poziv na 4. Radionicu „DOBAR TEK U MOSLAVINI!" 5/4/2023
Tags: -

LAG „Moslavina“ s međimurskim LAG-ovima provodi zanimljiv projekt suradnje kojem je glavni cilj promocija lokalne kuhinja, a koji se financira EU sredstvima. U okviru projekta LAG provodi aktivnost „Dobar tek u Moslavini!“ te, između ostalog, planira osmisliti promotivnu moslavačku kuharicu u kojoj će se ispričati priča o moslavačkoj kuhinji i moslavačkim receptima koji najbolje predstavljaju našu regiju.

 

Aktivnost „Dobar tek u Moslavini!“ se provodi u suradnji s iskusnim stručnjakinjama u svojim područjima, književnicom i novinarkom Božicom Brkan (uz drugo, autorica zavičajne čitanke „Oblizeki – Moslavina za stolom“) te vlasnicom ugostiteljskog obrta GastrGar i Gastro Akademije, cheficom kuhinje Danijelom Crnjak Andri.

 

Četvrta i posljednja Radionica aktivnosti „Dobar tek u Moslavini“ će se održati u utorak, 9. svibnja 2023. godine u Kleti Romić (Mate Lovraka 43, Kutinska Slatina, 44 320 Kutina) od 11,00 sati.

 

Okvirni program Radionice:

 

10:30 – 11:00       Okupljanje sudionika       

11:00 – 11:15         Pozdravna riječ i predstavljanje domaćina, predstavnik Kleti Romić

11:15 – 11:45         Uvodni dio - aktivnost „Dobar tek u Moslavini!“, Anica Lenart, Božica Brkan i Danijela Crnjak Andri

11:45 – 12:45       Otvorena rasprava o moslavačkoj kuhinji i moslavačkiom jelima, odabir recepata koji će se predstavljati u kuharici

12:45 -. 13:00        Pauza za kavu

13:00 – 14:00       Dogovor Sektora za turizam o daljnjim turističkim aktivnostima LAG-a

14:00 – 15:00       Predstavljanje i degustacija pripremljenih tradicionalnih jela Kleti Romić

         

Pozivamo vas da nam se pridružite ovoj posljednjoj Radionici te svojim prijedlozima i razmišljanjima doprinesete izradi kvalitetnog materijala, koji će pomoći u promociji tradicionalne, lokalne kuhinje, a kako bi što bolje predstavili našu Moslavinu i učinili je turistički i gastonomski prepoznatljivom.

 

                                                

Dobar tek u Moslavini!

 
Rating: No rating yet Return