Novosti
Vijesti : DOBAR TEK U MOSLAVINI! 2/28/2023
Tags: -

DOBAR TEK U MOSLAVINI!

 

LAG Moslavina s međimurskim LAG-ovima provodi projekt suradnje kojem je glavni cilj promocija lokalne kuhinje. Projekt se financira EU sredstvima.

 

Uvodna Radionica aktivnosti „Dobar tek u Moslavini!“ održana je u Garešnici u restaurantu KOD BAKE

 

U okviru projekta LAG provodi aktivnost „Dobar tek u Moslavini!“ te, između ostalog, planira osmisliti promotivnu moslavačku kuharicu u kojoj će se ispričati priča o moslavačkoj kuhinji i moslavačkim receptima koji najbolje predstavljaju našu regiju.

 

Projektne aktivnosti LAG-a „Moslavina“ (moslavački etno motiv i moslavačka kuharica) provode se u suradnji s iskusnim stručnjakinjama u svojim područjima, književnicom i novinarkom Božicom Brkan (uz drugo, autorica zavičajne čitanke „Oblizeki – Moslavina za stolom“), etnologinjom i povjesničarkom Slavicom Moslavac (uz drugo, autorica monografije „Etnološki zapisi po Moslavini i širem zavičaju“) te vlasnicom ugostiteljskog obrta GastrGar i Gastro Akademije, cheficom kuhinje Danijelom Crnjak Andri.

 

Projekt suradnje “Okusi domaće!” provodi se u partnerstvu 3 LAG-a (LAG Moslavina, LAG Mura – Drava i LAG Međimurski doli i bregi) koji pokrivaju područja dviju kontinentalnih regija, Međimurja i Moslavine.

Provedbom planiranih aktivnosti namjerava se pridonijeti prepoznatljivosti ruralnog prostora Međimurja i Moslavine kroz promociju i održivo korištenje kulinarske baštine što će potaknuti nove gospodarske aktivnosti (osobito turističke) na područjima LAG-ova partnera. Kreirat će se novi promotivni materijali za brendiranje dviju destinacija, konkretno kroz monografiju, kuharice s receptima i video materijale, dizajn i aplikaciju etnomotiva, radionice, festival i javna događanja te izrađene promotivne materijale. Kroz studijske posjete, vezanu razmjenu znanja i učenje na primjerima dobre prakse ojačat će se ljudski resursi partnera u području promoviranja i održivog korištenja kulinarske baštine.

 

Projekt se financira kroz LEADER program - Podmjeru 19. 3. -„Provedba aktivnosti projekta suradnje“

Ukupna vrijednost projekta suradnje: cca 80.000,00 € / 603.455,67 kn.

Planirano vrijeme trajanja projekta: od listopada 2022. godine do rujna 2023. godine.

 

Aktivnosti projekta suradnje „Okusi domaće!“:

1. Izrada i promocija monografije o međimurskoj gibanici (LAG Međimurski doli i bregi)

2. „Slatko z Međimurja” (LAG Mura – Drava)

3. Studijska putovanja u Međimurje i Moslavinu (svi partneri)

4. Dizajn i aplikacija moslavačkog etno motiva (LAG Moslavina)

5. „Dobar tek u Moslavini!” (LAG Moslavina)

6. Vidljivost projekta – izrada promotivnih materijala (svi partneri)

 

 

 

 

 
Rating: No rating yet Return