Novosti
Vijesti : Animacija i promidžba LAG-a „Moslavina“ 2/17/2023
Tags: -

U utorak, 14.2.2023. u prostoru Tehničke škole Kutina, na adresi Ulica Hrvatskih branitelja 6 održana je informativno-edukativna radionica „Moslavačka gora – inicijativa za UNESCO geopark“ s početkom u 10,00 sati. Organizator događanja bila je Tehnička škola Kutina u suorganizaciji s LAG-om „Moslavina“, a u sklopu iste  voditeljica LAG „Moslavina“, Anica Lenart, prisutne je informirala o provedbi Lokalne razvojne strategije LAG-a za programsko razdoblje 2014.-2020, te o pripremi LAG-a za novo programsko razdoblje 2023.-2027.

Klaudija Ivančević Božić, djelatnica LAG-a „Moslavina“ govorila je o inicijativi koja je krenula s Turističkom zajednicom i Gradom Kutinom, i kojoj je namjera uz Moslavačku goru obuhvatiti i Lonjsko polje te Čazmu i Garešnicu Naturu što je idealno područje za zaštitu UNESCO-a, i na kojoj se intenzivno radi.

Zatim je predavanje održala docentica Zorica Petrinec s Geološkog odsjeka PMF-a u Zagrebu, te je na zanimljiv način istaknula veliki potencijal Moslavačke gore čijim se geološkim istraživanjima bavi već duže vrijeme. Njezino predavanje je prisutnim sudionicima donijelo niz spoznaja o stijenama Moslavačke gore, njihovoj analizi, a potom su na radionicama prezentirani uzorci stijena s Moslavačke gore koje su mogli promatrati kroz mikroskop uz stručno vodstvo doc. Petrinec i njezinih kolega.

Također, u sklopu Radionice djelatnice LAG-a “Moslavina” sudionicima događanja predstavile su promotivni material; informativno-edukativnu igru LAG-a pod nazivom “LAGano do vrha”

 

 

 

 

 

 
Rating: No rating yet Return