Novosti
Vijesti : 10. godišnjica postojanja LAG-a „Moslavina“ 3/23/2022
Tags: -

Prije točno 10 godina, odnosno 23.3.2012. godine, u Garešnici je održana osnivačka skupština LAG-a "Moslavina".

Inicijativu osnivanja LAG-a Moslavina potaknulo je nastojanje 12 JLS-ova (Čazma, Dubrava, Garešnica, Hercegovac, Ivanić-Grad, Kloštar-Ivanić, Križ, naselja grada Kutine (osim naselja Janja Lipa), Lipovljani, Popovača, Velika Ludina i Velika Trnovitica) za zajedničku suradnju gradova i općina na području Moslavine, a sve to primjenom procedura EU LEADER programa za ruralni razvoj. Nakon svih potrebnih predradnji i priprema u ožujku 2012. godine osnovana je Lokalna akcijska grupa „Moslavina“ (LAG „Moslavina“).

Iza nas je već neko vrijeme i iskustvo koje smo zajedno stekli u provedbi LEADER-a, a nadamo se barem donekle doprinjeli razvoju lokalnog područja. Najviše me veseli što smo uspjeli očuvati identitet regije Moslavine i još bolje povezali sve interesne skupine koji žele sudjelovati u razvoju naše Moslavine.

Vjerojatno se moglo postići bolje i više, ali obzirom na činjenicu da smo jedan od boljih LAG-ova u Republici Hrvatskoj u provedbi LEADER mjere, s najvećom ostvarenom potporom i najviše dodijeljenih projekata,  imamo se čime ponositi.

Zahvaljujemo svima na razumijevanju i pozivamo vas na daljnju suradnju, osobito u izradi Lokalne razvojne strategija za buduće programsko razdoblje.

 

U nadi da ćemo još više doprinijeti lokalnom razvoju, srdačno Vas pozdravljamo!

 

 LAG "Moslavina"

 
Rating: No rating yet Return