Rezultati Oznaka

Održane radionice za potrebe izrade nove Lokalne razvojne strategije LAG područja

Lokalna akcijska grupa „Moslavina“ u procesu je izrade Lokalne razvojne strategije LAG područja do 2020. godine kojom će se osigurati preduvjeti za financiranje projekata javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja LAG-a iz dostupnih izvora, prvenstveno vezanih uz Program ruralnog razvoja. Posljednjih nekoliko dana LAG Moslavina u suradnji s lokalnim razvojnim institucijama obilazi područje LAG-a i održava radionice kako bi kroz javne konzultacije zainteresiranih članova i stanovnika lokalnog područja iznjedrili kvalitetne smjernice i odredili prioritete razvoja koji se mogu riješiti preko Programa ruralnog razvoja kroz novu strategiju LAG-a.

Prva radionica održana je u Kutini, 11.02.2016., za potrebe analize područja Kutine, Popovače, Velike Ludine i Lipovljana, a istoj je prisustvovalo 15 ljudi.

11-s

Druga radionica održana je u Garešnici, 12.02.2016., a istoj je prisustvovalo 20 zainteresiranih predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja Garešnice, Hercegovca i Velike Trnovitice.

11-s

Treća radionica u nizu održana je 15.02.2016. u Čazmi, a na istoj je bilo 15 predstavnika iz civilnog, gospodarskog i javnog sektora s područja Čazme, Kloštar Ivanića i Dubrave.

11-s

Posljednja radionica održana je 16.02.2016. u Ivanić-Gradu, a na istoj je bilo 10-ak predstavnika iz javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja Ivanić-Grada i Križa.

11-s

Nakon prikupljenih statističkih podataka i analize stanja na terenu isti su prezentirani na radionicama. Iako predstavljeni podaci i nisu ohrabrujući s obzirom da se uvidom u nove trendove može vidjeti povećan broj nezaposlenih, smanjeni izvorni prihodi JLS-a, depopulacija stanovništva, smanjena gospodarska aktivnost i sl., analiza područja je dobra prilika da se vidi u kojem smjeru krenuti dalje te koji su to resursi koji nam u tome mogu pomoći.

Područje Moslavine obiluje bogatim prirodnim, kulturnim i inim resursima, ali svi se slažu u jednom, a to je da nedostaje potencijala kako bi se postojeći resursi adekvatno iskoristili.

Zbog ograničavajućeg zakonodavstva i usmjeravanja LAG-ova samo na mjere iz Programa ruralnog razvoja, LAG će u ovom obračunskom razdoblju moći raspisivati natječaje i odobravati projekte iz predviđenih mjera i tipova podmjera iz PRR.

poziv1

Nakon pojedinačnih radionica po cijelom području LAG-a, u petak, 19.02.2016. godine, u sali za sastanke Gradske tržnice u Kutini održat će se radionica na kojoj će se objediniti SWOT analiza, definirati vizija, prioriteti, ciljevi i mjere potrebni za novu Strategiju LAG-a.

Pozivamo Vas na radionicu te se radujemo suradnji na izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a do 2020. godine i nastojanju da zajednički doprinesemo razvoju naše Moslavine!

Link na poziv: Poziv radionica Kutina 19.02.- LAG

Project-ManagementU sklopu Strategije radi se Baza projektnih prijedloga na temelju koje će se analizirati stvarne projektne potrebe područja LAG-a. S tim ciljem LAG prikuplja projektne ideje i projekte putem Obrasca projektnog prijedloga u koji se skraćeno upisuju bitni dijelovi projekta. Svi projekti koji budu u skladu sa definiranim prioritetima moći će se prijavljivati na natječaje LAG-a „Moslavina“ koji će dodijeljivati sredstva za njihovo sufinanciranje.

Predloženi projektni prijedlozi trebali bi biti vezani uz Program ruralnog razvoja i sljedeća tematska područja: ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, ruralni turizam i aktivnosti vezane uz razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, razvoj poljoprivrednih gospodarstava, razvoj šumskih područja, upravljanje kvalitetom, standardizacija i suradnja vezana uz poslovanje poljoprivrednih gospodarstava.

Molimo Vas da ispunite Obrazac i vratite ga na e-mail adresu LAG-a, kako bi isti uvrstili u Bazu projekata. Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail anica.lenart@lag-moslavina.hr ili na broj mobitela 091/443 2010 (Anica Lenart, voditeljica LAG-a).

idea

JAVNI POZIV – IZRADA LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE LAG-a MOSLAVINA

Lokalna akcijska grupa „Moslavina“ je u procesu izrade Lokalne razvojne strategije LAG područja do 2020. godine kojom će se osigurati preduvjeti za financiranje projekata javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja LAG-a iz dostupnih izvora, prvenstveno vezanih uz Program ruralnog razvoja. U tijeku su i radionice pa vas pozivamo da doprinesete razvoju svog područja te svojim prijedlozima i idejama pomognete u izradi Strategije.

Nakon radionica koje se organiziraju u Kutini, Garešnici, Čazmi i Ivanić-Gradu, LAG Moslavina organizira objedinjenu radionicu za cijelo LAG područje koja će se održati u petak, 19.02.2016. godine, u sali za sastanke Gradske tržnice u Kutini, od 13,00 sati.

Poziv za isto je na ovom linku.

Počinju radionice za izradu Lokalne razvojne strategije

Obavještavamo Vas da LAG Moslavina počinje s radionicama za potrebe izrade nove Lokalne razvojne strategije LAG-a područja.

Prve četiri radionice održavaju se na četiri lokacije (Kutina, Garešnica, Čazma i Ivanić-Grad) kako bi omogućili što većem broju zainteresiranih članova i stanovnika LAG područja da prisustvuju istima te svojim prijedlozima i idejama doprinesu izradi kvalitetnije strategije koja odražava stvarno stanje potreba i koja će na taj način doprinijeti boljem razvoju Moslavine.

Radionica za potrebe područja Kutine, Lipovljana, Popovače i Velike Ludine će se održati u četvrtak, 11.02.2016. u Kutini od 12,00 sati. Poziv sa detaljima na ovom linku.

Radionica za potrebe područja Garešnice, Hercegovca i Velike Trnovitice će se održati u petak, 12.02.2016. u Garešnici od 13,00 sati. Poziv sa detaljima na ovom linku.

Radionica za potrebe područja Čazme, Kloštar Ivanića i Dubrave će se održati u ponedjeljak, 15.02.2016. u Čazmi od 12,00 sati. Poziv sa detaljima na ovom linku.

Radionica za potrebe područja Ivanić-Grada i Križa će se održati u utorak, 16.02.2016. u Ivanić-Gradu od 11,00 sati. Poziv sa detaljima na ovom linku.

Ovom prilikom također najavljujemo da će se objedinjena radionica za cijelo područje LAG-a Moslavina održati u petak, 19.02.2016. u sali Gradske tržnice Kutina, pored ureda LAG-a od 13,00 sati.

Nadam se da ćemo zajedničkim snagama bolje doprinijeti razvoju naše nam Moslavine!

Veselimo se zajedničkom radu!

LAG Moslavina