Rezultati Oznaka

Poziv na svečanost završetka projekta „Pretraživanja i razminiranja poljoprivrednih površina u Sisačko – moslavačkoj županiji“ i predstavljanje mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020. godine.

 

Ministarstvo Poljoprivrede povodom završetka projekta  „Pretraživanja i razminiranja poljoprivrednih površina u Sisačko – moslavačkoj županiji“ organizira svečanost predstavljanja projekta i predstavljanje mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020. godine. Pozivaju se poljoprivredni proizvođači i svi oni kojima su navedene teme zanimljive i korisne.

Svečanost će se održati 22. studenog 2016. godine s početkom u 10.00 sati u Sisku, u Hotelu Panonija, Ivana Kukuljevića Sakcinskog 21.

Uz predstavljanje rezultata projekta razminiranja održat će se i predavanje za poljoprivredne proizvođače koji su vlasnici razminiranih poljoprivrednih površina, a ujedno i potencijalni korisnici mjera Programa.

Program svečanosti možete pogledati ovdje

NATJEČAJ za dodjelu potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Sisačko-moslavačke županije

Sisačko – moslavačka županija raspisala je natječaj za dodjelu potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju za razdoblje 2016. – 2020.g. kojim će se poticati sljedeće:

  1. Poticanje ulaganja u poljoprivredna gospodarstva,
  2. Poticaj za premiju osiguranja poljoprivredne proizvodnje,
  3. Poticaj za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata za poljoprivrednu namjenu,
  4. Poticaj za ekološku poljoprivredu,
  5. Poticaj za edukaciju i stručno osposobljavanje,
  6. Unapređenje i očuvanje govedarske proizvodnje,
  7. Unapređenje i očuvanje genetskog potencijala

 

Natječaj je otvoren do 31. listopada 2016.g.

Više informacija o samom natječaju i prijavi na njega možete pronaći ovdje

Osnovana proizvođačka organizacija vinara “Škrlet”

U prostorijama Razvojne agencije SI-MO-RA, u petak,  29. srpnja 2016. godine održana je osnivačka skupština proizvođačke organizacije vinara  „ŠKRLET“.

Odluka o osnivanju proizvođačke organizacije donesena je na radnom  sastanku koji  je održan u prostoru Vinarije Trdenić, a na inicijativu župana Ive Žinića, njegovog zamjenika Marina Piletića te direktora Razvojne agnecije SI-MO-RA  Maria Čelana. Na radnom sastanku  prisustvovao je i  zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak koji je okupljenim vinarima predstavio prednosti takvog udruživanja te mogućnosti koje proizvođačka organizacija kao takva nudi.  Glavni cilj ovakvog udruživanja je okrupnjivanje, zajednički nastup na tržištu, brendiranje poljoprivrednih proizvoda i bolje pozicioniranje poljoprivrednika na tržištu, a također će imati mogućnosti ostvarivanja EU potpore kroz Europski fond za ruralni razvoj.

Na osnivačkoj skupštini donesena je odluka o usvajanju Statuta te su izabrana tijela udruge. Za predsjednika je izabran Tomislav Trdenić, a dopredsjednici su Janko Kezele te Vladimir  Mikša.

Sisačko-moslavačka županija, a posebno Razvojna agencija SI-MO-RA pružit će tehničku podršku kao i  pomoć  u planiranju i organiziranju ovog udruživanja, izradu poslovnog plana te projektnih prijedloga za apliciranje na natječaje iz državnih i izvora Europske unije.

(Izvor: www.simora.hr)