Rezultati Oznaka

Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje

Nedavno je završen projekt „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje“, financiran EU sredstvima preko IPA III c programa, ukupne vrijednosti od 6.000.000,00 kn, u kojem je LAG Moslavina bio partner na projektu. Više o samom projektu možete pronaći na web stranicama: http://www.lonjskopolje-kutina.info/

Osim turističke infrastrukture i raznih edukacijskih i animacijskih aktivnosti, u sklopu projekta napravljeni su i mnogi promo materijali, ali i praktična brošura, karte, priručnik za poduzetnike te je snimljen promo video.

Ovdje možete pronaći linkove do istog.

TURISTIČKA BROŠURA:

Brošura – Prijamni centar Repušnica

Izvorni link: http://www.turizam-kutina.hr/MULTIMEDIJA/Turisticke-brosure

PROMO VIDEO:

KARTE (BICIKLISTIČKE STAZE, KONJIČKA STAZA, PJEŠAČKA STAZA I STAZA ZA ČAMCE UNUTAR PP LONJSKO POLJE):

Karta staza – Putovima Lonjskog polja i trsnog gorja – OVITAK

Karta staza – Putovima Lonjskog polja i trsnog gorja

Staze: Biciklom do Lonje, Čamcem po Lonji (poplavna), Čamcem po Lonji (stalna), Centar Kutine, Močvarni put, Moslavačka rapsodija, Moslavački izazov, Na sedlu kroz močvaru, Naftna ruta, Pješačka staza, Sjever-Jug, Srednjovjekovna staza, Vinska ruta

Putovima Lonjskog polja i trsnog gorja – opisi ruta

Android mobilna aplikacija sa popisom i opisima pješačkih, konjičkih, biciklističkih i staza za čamce: Kutina – biciklističke staze

Izvorni link: http://www.turizam-kutina.hr/DOZIVITE/Aktivnosti/Putovi-i-staze

PRIRUČNIK ZA POČETNIKE I POSTOJEĆE PODUZETNIKE:

Priručnik

Izvorni link: http://www.ra-mrav.hr/poduzetnistvo/

Završna konferencija EU projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje“

U petak, 11.12.2015., održana je Završna konferencija EU projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje“ u kojem je LAG Moslavina sudjelovao kao partner.

Konferencija je održana u Društvenom domu Repušnica s početkom u 14 sati.

Nakon pozdravnih riječi g. Andrije Rudića – gradonačelnika Grada Kutine, prisutnim gostima obratili su se i g. Ivor Stanivuković – ravnatelj Parka prirode Lonjsko polje te g. Jakša Puljiz – zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

DSC_0437 DSC_0447

DSC_0449

Konferenciji su također prisustvovali i sljedeći uvaženi uzvanici:

  • gđa Ana Markuz, načelnica Sektora za provedbu razvojnih programa u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije
  • g. Josip Hren, načelnik Sektora za planske dokumente i ocjenu prihvatljivosti u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode
  • g. Dražen Pavlović, načelnik Općine Velika Ludina
  • gđa Ana Strilić i g. Dragan Šarčević, zamjenici gradonačelnika Grada Popovača
  • gđa Ksenija Keča, prodekanica za međunarodnu suradnju iz Visoke poslovne škole Libertas
  • g. Boris Mesarić, predsjednik HGK Županijske komore Sisak te g. Mladen Dragojević i g. Boris Sljepčević ispred HGK Županijske komore Sisak
  • Željko Lenart, direktor Turističke zajednice SMŽ
  • Dražen Kinderman, predsjednik Mjesnog odbora Repušnica

DSC_0443 - kopija

Voditelj projekta, Mišel Novosel, mnogobrojnim prisutnim posjetiteljima predstavio je projekt čija je ukupna vrijednost 780.731,02 € (sufinancirano iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu od 663.621,37 € (85%)).

DSC_0453

Završenim predstavljanjem projekta, održano je svečano potpisivanje Sporazuma o daljnjoj suradnji na umrežavanju raznih turističkih ponuda nakon čega su posjetioci bili pozvani u Prijamni centar Repušnica gdje im je bilo omogućeno razgledavanje izgrađenog objekta.

 

U Prijamnom centru održana je i svečana zakuska gdje su se mnogobrojni posjetioci mogli počastiti sa lokalnim specijalitetima te vinima vinara Moslavačke vinske ceste i uživati u izložbama lokalnih udruga.

 

LAG-u Moslavina odobren projekt iz Podmjere 19.1. Pripremna pomoć

Lokalna akcijska grupa Moslavina zaprimila je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Odluku o dodjeli sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020..

LAG-u Moslavina odobren je iznos od 424.575,20 kuna za provedbu podmjere 19.1. „Pripremna pomoć“ čije su aktivnosti izrada nove Lokalne razvojne strategije LAG-a Moslavina 2015.-2020. i tekući troškovi LAG-a u sljedećih godinu dana.

Provedbom ove podmjere LAG Moslavina je u obvezi, u roku od 6 mjeseci, izraditi LRS kojom će biti definirani pravci razvoja područja LAG-a do 2020. godine kroz odabrane mjere iz PRR RH 2014.-2020..

U nadolazećem programu ruralnog razvoja za područje LAG-a Moslavina očekujemo aktivno sudjelovanje svih dionika razvoja na području LAG-a kako bi Strategija bila kvalitetno ocijenjena i uz pomoć nje dobivena nova sredstva za sve prihvatljive korisnike PRR, prvenstveno poljoprivredna gospodarstva na području LAG-a, a u svrhu razvoja i unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje te svih djelatnosti koje se vežu uz poljoprivredu i sve druge djelatnosti koje je moguće financirati iz mjera ruralnog razvoja.

Financiranje projekta iz Podmjere 19.1. osigurano je iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u 90% financiranju EU i 10% financiranju Republike Hrvatske.