Rezultati Oznaka

OTVORENJE PRIJAMNOG CENTRA REPUŠNICA – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje

Jučer je u Repušnici na prigodnoj svečanosti i službeno otvoren Prijamni centar Repušnica, prvi službeni ulaz u Park prirode Lonjsko polje iz Moslavačkog dijela Sisačko-moslavačke županije.

Svečanosti su prisustvovali: pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode Irina Zupan, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, ravnatelj PPLP Ivor Stanivuković, gradonačelnik grada Kutine Andrija Rudić, dožupanica Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri Ibrišević, direktor turističke zajednice Sisačko- moslavačke županije Željko Lenart, te partneri na projektu Turistička zajednica grada Kutine i LAG Moslavina i ostali cijenjeni gosti i uzvanici.

DSCN0675

DSCN0677

Uspostavom prvog službenog Prijamnog centara u Lonjsko polje s Moslavačke strane definira se i nova turistička ponuda koja će sadržavati:


• prijam gostiju od strane javne ustanove odnosno ponuda koju pruža ustanova PP (doček gostiju i obilazak Prijamnog centra i PP-a od strane domaćina Prijamnog centra, predstavljanje PP-a u dvorani Prijamnog centra, suvenirnica, info pultevi, najam bicikla i sl.)

• usluge raznih pružatelja usluga kao što su vođeni obilasci PP-a od strane turističkih vodiča, vožnja s kočijama, vožnja čamcima, ugostiteljska usluga (šarani na rašljama, tradicionalna jela…), prikaz tradicionalnog ribolova, smještaj, predstavljanje kulturne i tradicijske baštine i sl.

• Korištenje pješačke edukativne staze, biciklističkih, vodenih i konjičkih staza

• Korištenje opreme u sklopu izletišta (nadstrešnice, stolovi, klupe, roštilji, sanitarni čvorovi…)

FotorCreated

Opći cilj je pridonijeti razvoju održivog kontinentalnog poduzetništva u turizmu i prosperiteta u Moslavini uz razvoj konkurentne, integrirane i obogaćene turističke ponude kroz iskorištavanje i ujedinjavanje turističkih potencijala i atrakcija Lonjskog polja i Moslavine.

Grad Kutina je ovaj turistički projekt prijavio 2013. godine za korištenje iz fondova EU ukupne vrijednosti 780.731,02 €

Projekt je sufinanciran iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj kroz treći poziv Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu, IPA2007/HR/16IPO/001-0407 u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. U iznosu od 663.621,37 € (85%) i nositelja i partnera projekta u iznosu 117.109,65 € (15%)

DSCN0681

Upravni i Nadzorni odbor te prvi radni sastanak vezan za izradu LRS

Dana 17. studenog 2015. godine održana je sjednica Upravnog i Nadzornog odbora LAG-a Moslavina. Dnevni red sjednice obuhvaćao je sljedeće točke:

  1. Kratak izvještaj i dogovor oko predstojeće Izvještajne skupštine LAG-a
  2. Prijedlog dodatka Odluci o izboru konzultanta za izradu LRS i prihvaćanje Ugovora
  3. Provedba LEADER/CLLD programa u RH – Uvod u izradu LRS do 2020.
  4. Predstavljanje rezultata projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u PPLP“
  5. Razno

Sjednici je prisustvovalo trinaest članova Upravnog i četiri člana Nadzornog odbora, zajedno s troje djelatnika LAG-a Moslavina te gostima (konzultantica, voditelj projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u PPLP“ te predstavnik Zadruge za etično financiranje). Dnevni red je usvojen s manjim izmjenama u redoslijedu točaka.

DSCN0024

Prije prve točke dnevnog reda predsjednik LAG-a Moslavina pozdravio je prisutne te otvorio sjednicu. Nakon uvoda, voditeljica LAG-a Moslavina je izvijestila odbore o aktivnostima koje su se odvijale nakon posljednje sjednice UO te im prikazala financijski plan za sljedeću godinu. Izvještajna skupština je dogovorena za 18. prosinca. Ovim putem obavještavamo sve naše članove da će ista biti održana u popodnevnim satima u Kloštru Ivaniću i da će dobiti službeni poziv s detaljima u prosincu.

DSCN0029

Radi rasterećenja LAG-a i boljeg poznavanja određenog područja, donesen je dodatak Odluci o izboru konzultanta za izradu LRS. Razvojne institucije na određenim će područjima provoditi dodatne aktivnosti vezane za prikupljanje projektnih ideja, stvaranje baze podataka, organiziranje okruglih stolova, promoviranje putem manifestacija i vidljivost.

Posljednja točka dnevnog reda koja je ubačena kao treća, bila je posvećena ponudi SuperRadia koja nije u potpunosti prihvaćena na prethodnoj sjednici UO. LAG Moslavina je zaprimio dopunu ponude i o tome izvijestio odbore. Osim toga, prisutnima se predstavio i Goran Jeras (predstavnik Zadruge za etično financiranje). Objasnio je kako postati članom Zadruge te koje su prednosti članstva u istoj.

DSCN0044

Pod četvrtom točkom dnevnog reda predstavljeni su rezultati projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u PPLP“. Projekt je predstavio Mišel Novosel (voditelj projekta).

DSCN0055

 

Djelatnici LAG-a prigodno su se oprostili od svoje djelatnice Ines Špehar koja je bila zaposlena kao koordinator za ljudske resurse na tom projektu.

DSCN0057

Nakon prikazane točke dnevnog reda uslijedila je pauza uz zakusku.

DSCN0063

Bojana Markotić Krstinić (predstavnica RREC Primus Fortissimus – konzultantica koja izrađuje LRS) prisutnima je objasnila zbog čega je važno izraditi kvalitetnu LRS te koja je funkcija Upravnog odbora pri pripremi i provedbi iste.

DSCN0065

Nastavno na posljednje prikazanu točku dnevnog reda, konzultantica je s radnim timom nakon sjednice odbora održala prvi radni sastanak na kojemu su dodijeljeni zadaci pojedinim razvojnim institucijama s područja LAG-a Moslavina te dogovoren smjer u kojemu će se kretati izrada LRS-a. Cijeli radni tim će morati prikupljati projektne ideje i stvarati njihovu bazu, kako bi se njihovim uvrštavanjem u LRS omogućio lakši razvoj područja na kojemu živimo.

DSCN0066

Poziv na Okrugli stol u sklopu projekta Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje

Grad Kutina i LAG Moslavina u suradnji s Visokom poslovnom školom Libertas u utorak 15. rujna 2015. godine u Hotelu Kutina (Dubrovačka 4, Kutina) s početkom u 10,00 sati, organiziraju Okrugli stol vezan uz projekt Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje na temu „FOTO turizam u funkciji razvoja destinacija i DMK“.

Edukacija  je usmjerena na podizanje kvalitete ljudskih potencijala u malim i mikro poduzećima u turizmu, tj. turističkim agencijama,  u području razvoja  inovativnih  proizvoda urbanog, kulturnog, kreativnog  i edukativnog turizma, s naglaskom na specijalističke proizvode, poput kulturnih ruta, ali i niše korisnika, posebice mlade i seniore.

Sudionici će se baviti pitanjima vezanim uz upravljanje destinacijom i pozitivnim iskustvima razvitka fototurizma  kao turističkog proizvoda, novim kreativnim pristupom korisnicima, urbanim kontekstom kreiranja novih proizvoda fototurizma, destinacijom u očima posjetitelja – fotografijama koje su izvor sjećanja, kreativnosti  i promocije, fototurizmom u sprezi s urbanim, edukativnim, aktivnim, kulinarskim i ostalim vrstama turizma.

 

Poziv s dnevnim redom i svim ostalim informacijama preuzmite ovdje: Poziv za okrugli stol u sklopu projekta Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje