Rezultati Oznaka

NAJAVA REDOVNE IZBORNE SKUPŠTINE LAG-a MOSLAVINA

Poštovani članovi LAG-a Moslavina,

Obavještavam vas da će Redovna izborna skupština LAG-a Moslavina biti održana u srijedu, 30.03.2016. godine, od 15,00 sati u Hotelu Kutina.

PRIJEDLOG DNEVNOG REDA:

1. Otvaranje Skupštine, riječi dobrodošlice
2. Prijedlog i prihvaćanje Dnevnog reda
3. Izbor radnih tijela Skupštine (radno predsjedništvo,verifikacijska komisija, izborno povjerenstvo, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika)
4. Izvješće verifikacijske komisije
5. Usvajanje Poslovnika o radu Izborne skupštine LAG-a Moslavina
6. Predstavljanje glavnih smjernica nove Lokalne razvojne strategije
7. Donošenje odluke o prihvaćanju Strategije
8. Izvješća- Izvješće o radu LAG-a i financijsko izvješće (voditeljica i predsjednik)
9. Rasprava i prihvaćanje izvješća
10. Izmjene i dopune Statuta
11. Prijedlog i predstavljanje kandidata za radna tijela LAG-a (predsjednik, dopredsjednici, 15 članova UO i 5 članova NO)
12. Izbor predsjednika i ostalih članova radnih tijela LAG-a; rasprava i glasanje
13. Obraćanje novoizabranog predsjednika
…. Druženje uz domjenak

Molimo Vas da svojom prisutnošću doprinesete radu ove Skupštine!

S poštovanjem,
Andrija Rudić, predsjednik LAG-a i
Anica Lenart, voditeljica LAG-a

Poziv na predstavljanje novog natječaja za udruge – “LokoVez”

Zaklada Slagalica iz Osijeka u suradnji sa Zakladom Zamah iz Zagreba pokreće novi program dodjele financijskih podrški pod nazivom “LokoVez” čiji je cilj riješiti konkretan problem u lokalnoj zajednici, uključiti i povezati građane te umrežiti poslovni i civilni sektor.

Prijaviti se mogu udruge sa područja Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije.

Na predstavljanju će se udruge, potencijalni prijavitelji, moći upoznati sa pravilima natječaja i natječajnom dokumentacijom potrebnom za prijavu.

Više o samom natječaju saznajte na predstavljanju koje će se održati u četvrtak, 25.02.2016., u Kutini, Tržna 8 – u prostoru Gradske tržnice na 1. katu – sala za sastanke s početkom u 10 sati.

Poziv pogledajte na ovom linku.

POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

U sklopu Strategije radi se Baza projektnih prijedloga na temelju koje će se analizirati stvarne projektne potrebe područja LAG-a. S tim ciljem LAG prikuplja projektne ideje i projekte putem Obrasca projektnog prijedloga u koji se skraćeno upisuju bitni dijelovi projekta. Svi projekti  koji budu u skladu sa definiranim prioritetima moći će se prijavljivati na natječaje LAG-a „Moslavina“ koji će dodjeljivati sredstva za njihovo sufinanciranje.

Predloženi projektni prijedlozi trebali bi biti vezani uz sljedeća tematska područja: ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, ruralni turizam i aktivnosti vezane uz razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, razvoj poljoprivrednih gospodarstava, razvoj šumskih područja, upravljanje kvalitetom, standardizacija i suradnja vezana uz poslovanje poljoprivrednih gospodarstava.

Molimo Vas da ispunite Obrazac i vratite ga na e-mail adresu LAG-a, kako bi isti uvrstili u Bazu projekata. Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail anica.lenart@lag-moslavina.hr ili na broj mobitela 091/443 2010 (Anica Lenart, voditeljica LAG-a).

Radujemo se suradnji na izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a do 2020. godine i nastojanju da zajednički doprinesemo razvoju naše Moslavine!

Link na Obrazac: http://lag-moslavina.hr/wp-content/uploads/2016/02/Obrazac-projektnog-prijedloga.doc

Poziv na predstavljanje Zadruge za etično financiranje – 19:00h

Pozivamo članove LAG-a Moslavina na predstavljanje Zadruge za etično financiranje, zadruge koja broji više od 200 članova, a čiji je cilj otvaranje prve Etične banke u Republici Hrvatskoj, u srijedu 9. prosinca 2015. godine u Općinskoj vijećnici u Križu s početkom u 19:00 sati.

(Promjena termina na 19:00 sati!)

Web stranica Zadruge: www.zef.hr

Poziv na REDOVNU PROGRAMSKU SKUPŠTINU LAG-a Moslavina

Poštovani članovi LAG-a Moslavina,

Obavještavamo Vas da se u petak, 18.12.2015. godine, u Kloštar Ivaniću (Ladanj kod strica, Sobočani 12, obitelj Paulić), od 13,00 sati održava REDOVNA PROGRAMSKA SKUPŠTINA LAG-a Moslavina.

Detalje o održavanju skupštine i kartu do mjesta održavanja pogledajte u pozivu niže:

skeniranje2
PSD - karta za kloštar - kopija

Poziv Zajednice proizvođača Sisačko-moslavačke županije

 

Novoosnovana Zajednica proizvođača Sisačko-moslavačke županije – zadruga za proizvodnju, trgovinu i usluge kojoj je cilj promicanje lokalne proizvodnje i potrošnje te ukazivanje cjelokupnoj zajednici na bogatstvo kojim obiluju naši krajevi osnovana je kako bi okupila OPG-ove, vinare, pčelare te proizvođače poljoprivrednih i ostalih nepoljoprivrednih proizvoda s područja SMŽ radi lakše komunikacije, rješavanja administrativnih poslova te radi lakšeg ostvarivanja zajedničkog cilja.

Zajednica proizvođača SMŽ uskoro otvara vrata svoje prve dvije trgovine i kreće s promoviranjem proizvođača i njihovih proizvoda s područja SMŽ. Isto tako aktivna je i na drugim područjima kako bi proizvodi lokalnih proizvođača brže pronašli svoje kupce te plasirali svoje proizvode na police trgovina.

Tim povodom ugošćavamo predstavnike PIK-Vinkovca u Sisku koji su kao nositelji povrtlarske proizvodnje Agrokor koncerna najveći proizvođač i prerađivač povrća u Republici Hrvatskoj te su izrazili želju otkupa vaših proizvoda te distribucije istih kroz svoje trgovine.

Kulture za koje su zainteresirani su sljedeće:

INDUSTRIJSKA:

  • paprika – zelena, crvena, šatirana
  • cvjetača
  • brokula
  • grašak
  • kukuruz šećerac
  • šparoga

 

Ovim putem pozivamo vas na radni sastanak u Hotel Panoniju u utorak 1.12.2015. u 12 sati kako bi njihovim agronomima, tehnolozima, komercijalistima mogli postaviti specifična pitanja te u konačnici dogovorili sve uvjete poslovanja. Navedene predložene kulture nisu jedine koje oni mogu ponuditi kroz njihov otkup tako da pozivamo sve poljoprivredne proizvođače povrtnih kultura kao i one koji svoju proizvodnju žele zamijeniti i početi se baviti ekonomski isplativijom granom poljoprivrede.

 

SI-MO-RA – Poziv na sudjelovanje u edukacijama

 

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA Sisak, poziva Vas na višednevne edukacije:

  • Priprema projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova
  • Financijsko upravljanje i kontrola provedbe projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova
  • Vještine upravljanja projektom – Project Management

 

Edukacije će se održavati od 2.–6.studenog 2015. godine u Kutini, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Kutina, S. Radića 3 s početkom u 9:00 sati.

Edukacije imaju za cilj povećanje razine znanja polaznika u pripremi projekata (učenjem primjerom na konkretnoj studiji slučaja, izradom projektnih prijedloga, izradom plana aktivnosti, planiranjem i izradom proračuna projektnih prijedloga) te upoznavanje sa sustavom financijskog upravljanja i kontrole u provedbi EU projekata (računovodstvo projekta, financijsko planiranje, praćenje i izvještavanje, upravljanje rizicima)…

Prijaviti se mogu zaposlenici jedinica lokalne i regionalne samouprave, razvojnih agencija, javnih ustanova, gospodarskog sektora (mali i srednji poduzetnici) te svi zainteresirani kako bi ove prilike za financiranje projekata bile na vrijeme identificirane i iskorištene.

Prijave za sudjelovanje na edukaciji zaprimaju se zaključno do 30. listopada 2015. godine do 12:00 sati putem elektroničke pošte na adresu simora@simora.hr, ili na broj faksa 544-206.

Seminar je besplatan.

Broj sudionika je ograničen.

Prijavnicu te detaljnije informacije o edukaciji pogledajte ovdje: link na dokument.

logo-simora

Poziv na predstavljanje podmjere 6.1 „Potpora za mlade poljoprivrednike“

Poziv na predstavljanje podmjere 6.1 “Potpora za mlade poljoprivrednike” u ponedjeljak, 12. listopada u Gradskoj Vijećnici Grada Garešnica, Vladimira Nazora 22, Garešnica.

Detalji u kopiji poziva ispod.

Poziv-6.1

Međunarodna konferencija o zaštiti autohtonih proizvoda

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane Grad Zagreb i Ministarstvo poljoprivrede od 16. do 18. listopada 2015. godine organiziraju 1. sajam zimnice i Izložbu autohtonih proizvoda na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. U sklopu sajma, 16. listopada (u Hotelu Dubrovnik, 14:00 do 17:30h) Ministarstvo poljoprivrede organizira Međunarodnu konferenciju o zaštiti autohtonih proizvoda nakon koje će biti održane prezentacije na temu promocije poljoprivrednih proizvoda, zaštite proizvoda i ekološke poljoprivrede.
Cilj ovih prezentacija je dobiti detaljan uvid i informacije o mogućnostima korištenja EU sredstava te vam omogućiti interaktivno predavanje vodećih europskih stručnjaka iz navedenih područja. Svoj dolazak možete potvrditi još danas, a sve detalje možete pogledati u pozivu.

Poziv-scan 1 Poziv - scan 2

STARTCO potpora budućim poduzetnicima

Ministarstvo poduzetništva i obrta u okviru programa „STARTCO – realiziraj vlastitu poslovnu ideju“ nudi edukacijsku i financijsku pomoć pri pokretanju Vaše poduzetničke karijere.
Javni poziv traje do 31. prosinca 2015. godine, a mladim poduzetnicima dostupan je i vaučer u vrijednosti od 8000 kn.

Za ostale izvore financiranja te više informacija pogledajte na web stranici: http://www.startco.hr/#vaucher-forma

Dragi budući poduzetniče,

Ideje pokreću svijet. No kako bi realizirao svoje ideje, potrebno ti je znanje i pomoć kojom ćeš stići dalje na svojem poduzetničkom putu. Ne zaboravi, poduzetništvo je kao i svaka druga utrka i tu moraš biti brži, bolji, kvalitetniji i konkurentniji. Zato potrčimo zajedno putem uspjeha!

Aktivnosti LAG-a (Hercegovac, Garešnica, Križ)

LAG Moslavina nastavlja sa svojim aktivnostima. Podsjećamo Vas da SUTRA (29.8.) možete sudjelovati na Okruglom stolu s temom “Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja” u Hercegovcu, s početkom u 14:00h u Hrvatskom seljačkom domu. U PETAK (4.9.) sudjelovati možete na okruglom stolu s istom temom u Garešnici, u prostorijama Udruge umirovljenika, od 17:30h. Pozive i programe prikazanih okruglih stolova možete preuzeti iz prethodnih postova.

U SUBOTU (5.9.) LAG Moslavina zajedno s DND-om Križ organizira Okrugli stol s temom “Poduzetništvo žena na ruralnom području”, u sklopu manifestacije Kriški oblizeki. Festival slastica „Kriški oblizeki“ gospodarska je manifestacija koja promiče tradiciju, poduzetništvo i obrte te ukazuje na mogućnosti ruralnog prostora i održive ekonomije. Stručne rasprave, zaključci i upute nositelji Okruglog stola upućuju direktno obrtnicima i poduzetnicima, zadrugarima i članovima udruga i OPG-a koji izlažu na sajmu, upućuju ih na mogućnosti poticaja kako državnih institucija tako i različitih inozemnih izvora financiranja. Nadalje, upravo prateći sadržaji pružaju podršku sustavnom marketinškom pristupu koji je nužan da bi proizvod osvojio tržište i posao isplativ, promovira ekološki pristup i zdravu, zelenu proizvodnju u prehrambenom sektoru, pri čemu se poseban naglasak stavlja na tradicijske vrijednosti i nasljeđe.

Poziv za Okrugli stol u sklopu manifestacije Kriški oblizeki: Poziv na Okrugli stol – Kriški oblizeki

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas da sudjelujete i doprinesete prikazanim okruglim stolovima. Veselimo se Vašem dolasku!

Poziv na okrugli stol “Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja”

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na okrugli stol s temom “Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja”, koji će se održati u petak, 4. rujna 2015., u 17:30h u prostoru Udruge umirovljenika u Garešnici (Trg hrvatskih branitelja 10).

Glavna okosnica okruglog stola će biti uloga LAG-a Moslavina i Poduzetničkog centra Garešnica u razvoju ruralnog područja Moslavine kroz poduzetništvo, tradiciju i poljoprivrednu proizvodnju.

Poziv s programom možete preuzeti putem linka: Poziv 

Okrugli stol „Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja“

U sklopu manifestacije “Dani krumpira u Hercegovcu”, održat će se Okrugli stol u organizaciji LAG-a Moslavina i Poduzetničkog centra Garešnica d.o.o. s temom „Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja“.

Okrugli stol će se održati u subotu, 29. kolovoza 2015. godine u Hrvatskom seljačkom domu (na katu u Velikoj vijećnici) u Hercegovcu, od 14:00 sati.

Glavna okosnica Okruglog stola će biti uloga LAG-a Moslavina i Poduzetničkog centra Garešnica u razvoju ruralnog područja Moslavine kroz poduzetništvo, tradiciju i poljoprivrednu proizvodnju. LAG Moslavina predstavit će LEADER Mjere iz Programa ruralnog razvoja i aktivnosti koje prethode izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a.

LOGO dani krumpira okrugli stol

POZIV NA OKRUGLI STOL