Rezultati Oznaka

Poziv na Okrugli stol u sklopu projekta Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje

Grad Kutina i LAG Moslavina u suradnji s Visokom poslovnom školom Libertas u utorak 15. rujna 2015. godine u Hotelu Kutina (Dubrovačka 4, Kutina) s početkom u 10,00 sati, organiziraju Okrugli stol vezan uz projekt Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje na temu „FOTO turizam u funkciji razvoja destinacija i DMK“.

Edukacija  je usmjerena na podizanje kvalitete ljudskih potencijala u malim i mikro poduzećima u turizmu, tj. turističkim agencijama,  u području razvoja  inovativnih  proizvoda urbanog, kulturnog, kreativnog  i edukativnog turizma, s naglaskom na specijalističke proizvode, poput kulturnih ruta, ali i niše korisnika, posebice mlade i seniore.

Sudionici će se baviti pitanjima vezanim uz upravljanje destinacijom i pozitivnim iskustvima razvitka fototurizma  kao turističkog proizvoda, novim kreativnim pristupom korisnicima, urbanim kontekstom kreiranja novih proizvoda fototurizma, destinacijom u očima posjetitelja – fotografijama koje su izvor sjećanja, kreativnosti  i promocije, fototurizmom u sprezi s urbanim, edukativnim, aktivnim, kulinarskim i ostalim vrstama turizma.

 

Poziv s dnevnim redom i svim ostalim informacijama preuzmite ovdje: Poziv za okrugli stol u sklopu projekta Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje

 

 

Pregled aktivnosti (7. Garešnički sajam i Kriški oblizeki)

U petak (4.9.) LAG Moslavina i Poduzetnički centar Garešnica d.o.o. održali su u Garešnici, u sklopu 7. Garešničkog sajma, okrugli stol s temom “Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja”. Nakon uvodne riječi gradonačelnika Grada Garešnice – Velimira Žunca, direktorica PC-a Garešnica – Vida Iličić i viša savjetnica za EU fondove – Sanja B. Pavlović nazočnima su prezentirale ulogu PC-a u razvoju ruralnog područja te su se osvrnule na moguće oblike financiranja projekata te otvorene i najavljene europske i nacionalne natječaje. Voditeljica LAG-a Moslavina – Anica Lenart nazočnima je prezentirala ulogu LAG-a u razvoju ruralnog područja te im pojasnila ulogu LEADER – CLLD-a te mogućnosti koje natječaji pružaju udrugama. Voditeljica LAG-a Moslavina posebni je naglasak u svojoj prezentaciji stavila na Podmjeru 19.1. kojom se LAG-ovima dodjeljuju financijska sredstva za izradu Lokalne razvojne strategije. Nakon prezentacije svi su nazočni pozvani da na linku http://lag-moslavina.hr/dokumenti/obrazac-projektnog-prijedloga-2/ ispune obrazac vlastitog projektnog prijedloga i na taj način doprinesu razvoju područja svoga LAG-a.

OVIM PUTEM POZIVAMO I SVE OSTALE ZAINTERESIRANE DA SVOJE PROJEKTNE PRIJEDLOGE, PUTEM ISTAKNUTOG LINKA, PODIJELE S NAMA, KAKO BI ISTI BILI UVRŠTENI U STRATEGIJU.

U subotu (5.9.) LAG Moslavina i DND Križ održali su u Križu, u sklopu 18. Festivala slastica “Kriški oblizeki”, okrugli stol s temom “Poduzetništvo žena na ruralnom području”. Temu je moderirala predsjednica DND-a Križ – Ivana Posavec Krivec. Nakon njenog uvodnog govora voditeljica LAG-a Moslavina – Anica Lenart nazočnima je prikazala nekoliko osnovnih informacija o LAG-u te ih uputila u skori početak izrade Lokalne razvojne strategije poručja LAG-a. Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije – Gordana Županac svojim je govorom naglasak stavila na sve veći ulazak žena u poduzetništvo i pozitivne primjere istoga. Osim toga, dio svoga govora posvetila je financiranju projekata od strane Zagrebačke županije. Pomoćnica ministra Marasa – Zdenka Lončar u svom se govoru osvrnula na to kako bi žene na ruralnom području trebale ulagati u svoj razvoj (pohađati edukacije, prihvaćati nove tehnologije i sl.) te kako naša država uistinu nudi pregršt poticaja kako bi žene postale poduzetnice. Pomoćnica ministra Jakovine – Davorka Hajduković najavila je otvaranje natječaja do kraja godine iz mjera 4, 6 i 7 te zaključila kako kroz europske i nacionalne natječaje žene uistinu mogu “povući” sredstva i financirati svoj ulazak u biznis. Ravnatelj Parka prirode Lonjsko polje – Ivor Stanivuković iznio je svoj pogled na razvoj turizma u ruralnim područjima te mogućnost doprinosa žena u istom. Konzultantica iz tvrtke Logička matrica – Ivana Jurković Piščević zaključila je kako su žene veliki neiskorišteni resurs te kako zbog manjka vremena i slabije mobilnosti nisu poduzetne koliko bi željele biti. Osim toga, smatra kako bi on-line umrežavanje moglo znatno pomoći u razvoju njihova poduzetničkog duha te iskoraku u svijet poduzetništva. Na kraju rasprave voditeljica LAG-a Moslavina – Anica Lenart zaključila je kako je žensko poduzetništvo svakako potrebno uvrstiti u novu Lokalnu razvoju strategiju LAG područja te kako kako uistinu postoji resursa i načina za njegov razvoj.

IMG_0787_1 IMG_0802_1 IMG_0803_1 IMG_0807_1 IMG_0813_1 IMG_0823_1 IMG_0832_1 IMG_0850_1 IMG_0882_1 IMG_0888_1

Održan okrugli stol u sklopu Dana krumpira u Hercegovcu

LAG Moslavina i Poduzetnički centar Garešnica d.o.o. održali su, u sklopu manifestacije Dani krumpira u Hercegovcu, okrugli stol s temom “Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja”. Okruglom stolu je prisustvovalo dvadesetak zainteresiranih osoba koje su mogle čuti ponešto o ulogama obje institucije, mogućnostima financiranja projekata, LEADER-u te o aktualnim i budućim nacionalnim i EU natječajima. Uvodnu riječ održao je načelnik Općine Hercegovac – Boro Bašljan, a prezentaciju prikazanih tema održale su: Vida Iličić – voditeljica PC-a Garešnica d.o.o., Sanja Pavlović – djelatnica PC-a Garešnica d.o.o. te Anica Lenart – voditeljica LAG-a Moslavina. Nakon okruglog stola obje su institucije svoje predstavljanje nastavile na štandovima informiranjem zainteresiranih građana i podjelom promidžbenih materijala.IMG_0800_1 IMG_0811_1 IMG_0813_1 IMG_0822_1 IMG_0829_1 IMG_0841_1

Aktivnosti LAG-a (Hercegovac, Garešnica, Križ)

LAG Moslavina nastavlja sa svojim aktivnostima. Podsjećamo Vas da SUTRA (29.8.) možete sudjelovati na Okruglom stolu s temom “Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja” u Hercegovcu, s početkom u 14:00h u Hrvatskom seljačkom domu. U PETAK (4.9.) sudjelovati možete na okruglom stolu s istom temom u Garešnici, u prostorijama Udruge umirovljenika, od 17:30h. Pozive i programe prikazanih okruglih stolova možete preuzeti iz prethodnih postova.

U SUBOTU (5.9.) LAG Moslavina zajedno s DND-om Križ organizira Okrugli stol s temom “Poduzetništvo žena na ruralnom području”, u sklopu manifestacije Kriški oblizeki. Festival slastica „Kriški oblizeki“ gospodarska je manifestacija koja promiče tradiciju, poduzetništvo i obrte te ukazuje na mogućnosti ruralnog prostora i održive ekonomije. Stručne rasprave, zaključci i upute nositelji Okruglog stola upućuju direktno obrtnicima i poduzetnicima, zadrugarima i članovima udruga i OPG-a koji izlažu na sajmu, upućuju ih na mogućnosti poticaja kako državnih institucija tako i različitih inozemnih izvora financiranja. Nadalje, upravo prateći sadržaji pružaju podršku sustavnom marketinškom pristupu koji je nužan da bi proizvod osvojio tržište i posao isplativ, promovira ekološki pristup i zdravu, zelenu proizvodnju u prehrambenom sektoru, pri čemu se poseban naglasak stavlja na tradicijske vrijednosti i nasljeđe.

Poziv za Okrugli stol u sklopu manifestacije Kriški oblizeki: Poziv na Okrugli stol – Kriški oblizeki

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas da sudjelujete i doprinesete prikazanim okruglim stolovima. Veselimo se Vašem dolasku!

Poziv na okrugli stol “Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja”

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na okrugli stol s temom “Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja”, koji će se održati u petak, 4. rujna 2015., u 17:30h u prostoru Udruge umirovljenika u Garešnici (Trg hrvatskih branitelja 10).

Glavna okosnica okruglog stola će biti uloga LAG-a Moslavina i Poduzetničkog centra Garešnica u razvoju ruralnog područja Moslavine kroz poduzetništvo, tradiciju i poljoprivrednu proizvodnju.

Poziv s programom možete preuzeti putem linka: Poziv 

Okrugli stol „Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja“

U sklopu manifestacije “Dani krumpira u Hercegovcu”, održat će se Okrugli stol u organizaciji LAG-a Moslavina i Poduzetničkog centra Garešnica d.o.o. s temom „Uloga razvojnih institucija u razvoju ruralnog područja“.

Okrugli stol će se održati u subotu, 29. kolovoza 2015. godine u Hrvatskom seljačkom domu (na katu u Velikoj vijećnici) u Hercegovcu, od 14:00 sati.

Glavna okosnica Okruglog stola će biti uloga LAG-a Moslavina i Poduzetničkog centra Garešnica u razvoju ruralnog područja Moslavine kroz poduzetništvo, tradiciju i poljoprivrednu proizvodnju. LAG Moslavina predstavit će LEADER Mjere iz Programa ruralnog razvoja i aktivnosti koje prethode izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a.

LOGO dani krumpira okrugli stol

POZIV NA OKRUGLI STOL