Rezultati Oznaka

Osnovana proizvođačka organizacija vinara “Škrlet”

U prostorijama Razvojne agencije SI-MO-RA, u petak,  29. srpnja 2016. godine održana je osnivačka skupština proizvođačke organizacije vinara  „ŠKRLET“.

Odluka o osnivanju proizvođačke organizacije donesena je na radnom  sastanku koji  je održan u prostoru Vinarije Trdenić, a na inicijativu župana Ive Žinića, njegovog zamjenika Marina Piletića te direktora Razvojne agnecije SI-MO-RA  Maria Čelana. Na radnom sastanku  prisustvovao je i  zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak koji je okupljenim vinarima predstavio prednosti takvog udruživanja te mogućnosti koje proizvođačka organizacija kao takva nudi.  Glavni cilj ovakvog udruživanja je okrupnjivanje, zajednički nastup na tržištu, brendiranje poljoprivrednih proizvoda i bolje pozicioniranje poljoprivrednika na tržištu, a također će imati mogućnosti ostvarivanja EU potpore kroz Europski fond za ruralni razvoj.

Na osnivačkoj skupštini donesena je odluka o usvajanju Statuta te su izabrana tijela udruge. Za predsjednika je izabran Tomislav Trdenić, a dopredsjednici su Janko Kezele te Vladimir  Mikša.

Sisačko-moslavačka županija, a posebno Razvojna agencija SI-MO-RA pružit će tehničku podršku kao i  pomoć  u planiranju i organiziranju ovog udruživanja, izradu poslovnog plana te projektnih prijedloga za apliciranje na natječaje iz državnih i izvora Europske unije.

(Izvor: www.simora.hr)

JAVNI POZIV – IZRADA LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE LAG-a MOSLAVINA

Lokalna akcijska grupa „Moslavina“ je u procesu izrade Lokalne razvojne strategije LAG područja do 2020. godine kojom će se osigurati preduvjeti za financiranje projekata javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja LAG-a iz dostupnih izvora, prvenstveno vezanih uz Program ruralnog razvoja. U tijeku su i radionice pa vas pozivamo da doprinesete razvoju svog područja te svojim prijedlozima i idejama pomognete u izradi Strategije.

Nakon radionica koje se organiziraju u Kutini, Garešnici, Čazmi i Ivanić-Gradu, LAG Moslavina organizira objedinjenu radionicu za cijelo LAG područje koja će se održati u petak, 19.02.2016. godine, u sali za sastanke Gradske tržnice u Kutini, od 13,00 sati.

Poziv za isto je na ovom linku.

Skupština LAG-a Moslavina i radionica članova LAG-a za izradu LRS

U petak, 18.12.2015., održana je redovna programska Skupština LAG-a Moslavina.
Skupština je održana u Kloštar Ivaniću u ugostiteljskom objektu obitelji Paulić “Ladanj kod strica” s početkom u 13.00 sati.

Nakon riječi dobrodošlice domaćina Skupštine, načelnika Općine Kloštar Ivanić, g. Željka Filipovića, g. Andrija Rudić, predsjednik LAG-a Moslavina, dao je Dnevni red Skupštine kojeg su prisutni članovi LAG-a usvojili. Također, prisutnim članovima obratio se i g. Mario Ribar, načelnik Općine Lipovljani koji je izjavio da Općina Lipovljani ne namjerava izlaziti iz sastava LAG-a Moslavina te je objasnio cijelu situaciju.

DSCN0220b

Skupština je nastavljena sa izborom radnih tijela Skupštine te izvješćem verifikacijske komisije nakon čega je voditeljica LAG-a Moslavina, gđa Anica Lenart dala financijsko izvješće o radu LAG-a sa objašnjenjem svih stavki te nastavila sa izvješćem o radu LAG-a Moslavina u 2015.-toj godini gdje treba spomenuti, između ostalog, početak provedbe LEADER natječaja – Podmjere 19.1. te partnerstvo LAG-a u projektu “Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje”.

DSCN0225 (2)

Također se raspravljalo i o članarinama, a usvojeno je da se zasada one neće mijenjati iako su najniže u odnosu na druge LAG-ove te će se i dalje plaćati putem Odluka koje se šalju svakom članu LAG-a.

Nakon toga, predstavljen je plan prihoda i rashoda LAG-a Moslavina u 2016.-toj godini te plan rada u kojem, između ostalog, treba spomenuti najbitniju stavku, izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Moslavina te pripreme za nadolazeće Mjere 19.2., 19.3. i 19.4..

DSCN0227 (2)

Na kraju, gđa Bojana Markotić Krstinić, predstavnica RREC Primus Fortissimus, svim prisutnim članovima Skupštine održala je uvodnu radionicu o izradi Lokalne razvojne strategije te je ukazala na određene stavke statuta koje treba izmijeniti kako bi olakšali prijave na nadolazeće mjere financiranja i osigurali njihovu prihvatljivost.

DSCN0229 (2)

DSCN0230 (2)

Nakon službenog dijela Skupštine, prisutnima se obratila vlasnica ugostiteljskog objekta sa nekoliko riječi dobrodošlice te je druženje članova nastavljeno uz prigodan domjenak.

DSCN0232 (2)

DSCN0233b

DSCN0234b

DSCN0235

DSCN0238

DSCN0240

Poziv na REDOVNU PROGRAMSKU SKUPŠTINU LAG-a Moslavina

Poštovani članovi LAG-a Moslavina,

Obavještavamo Vas da se u petak, 18.12.2015. godine, u Kloštar Ivaniću (Ladanj kod strica, Sobočani 12, obitelj Paulić), od 13,00 sati održava REDOVNA PROGRAMSKA SKUPŠTINA LAG-a Moslavina.

Detalje o održavanju skupštine i kartu do mjesta održavanja pogledajte u pozivu niže:

skeniranje2
PSD - karta za kloštar - kopija

Predstavljene nove aktivnosti LAG-a Moslavina

Danas, 19.03.2013. godine, je u Općini Križ održana konferencija za medije na kojoj su prezentirani novi projekti LAG-a Moslavina. Sve nazočne medije u ime Općinske načelnice Općine Križ Ivane Posavec Krivec, pozdravio je njen zamjenik Josip Blažak. Pri tome je istaknuo da je cilj LAG-a Moslavina, potaknuti članove lokalne zajednice, u svakoj od općina i gradova obuhvaćenih LAG-om, na osmišljavanje aktivnosti koje doprinose razvoju tih područja, kako na gospodarskom planu, razvoju infrastrukture, očuvanju prirodne, tradicijske, kulturne i povijesne baštine tako i na unaprjeđenju društvenog i kulturnog života stanovnika Moslavine.

Read the rest of this entry »

Održana 6. Sjednica Upravnog odbora LAG-a Moslavina

U srijedu, 20. veljače 2013. godine, u Popovači je održana šesta Sjednica Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe Moslavina na kojoj su usvojeni financijski i izvještaji o radu LAG-a za 2012. godinu te Plan rada i Financijski plan za ovu godinu.

Read the rest of this entry »

LAG Moslavina pomaže pčelarima s LAG područja

Lokalna akcijska grupa (LAG) Moslavina na konferenciji za novinare, održanoj 30. siječnja 2013. godine u Kutini, predstavila je svoj vizualni identitet i pri tome najavila pomoć pčelarima s područja LAG-a kod izlaganja na Međunarodnom pčelarskom sajmu u Gudovcu.
Read the rest of this entry »