Rezultati Oznaka

Jednodnevna edukacija: Nova pravila i novi natječaji iz EU fondova za mala, srednja i velika poduzeća: Kako pripremiti uspješan projekt?

21. travnja 2016. godine, u Zagrebu, Almeria Centar, Ulica grada Vukovara 284, 3. kat, Uredski prostori „D“, Učilište EU PROJEKTI, s početkom u 9:30 sati

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je, krajem prvog kvartala ove godine, postupak pojednostavljenja procedura i optimizacije procesa u svrhu ubrzanja pripreme natječaja, ugovaranja i provedbe projekata, i u konačnici apsorpcije EU sredstava. U najavi su strukturalnije izmjene natječajnih procedura i poslovnih procesa, nakon čega će se krenuti u formalne izmjene pravila i procedura.

Tijekom 2016. godine očekuje se otvaranje cijelog niza natječaja za mala i srednja poduzeća (MSP), kao i velika poduzeća, u sklopu kojih će biti moguće financirati infrastrukturne projekte, nabavu opreme, certificiranje, izlazak na strana tržišta, ali i brojne druge aktivnosti u sektorima kao što su turizam, proizvodnja, prerada, informacijske i komunikacijske tehnologije te drugim sektorima. Unatoč izdašnim sredstvima, prolaznost na natječajima je vrlo niska jer prijavitelji ne znaju o čemu je potrebno voditi računa prilikom pripreme projekata i kako si povećati šanse za uspjeh.

Cilj edukacije jest pojasniti postupak pojednostavljenja procedura koji će se odraziti ne samo na Sustav u cjelini, već i na same korisnike. Uz to, svrha edukacije je prikazati najavljene natječaje, uvjete prijave i evaluacije, kao i podučiti polaznike o tome kako pristupiti pripremi projekta, s osobitim naglaskom na nova pravila, a kako bi postigli uspjeh i prošli bodovni prag koji im osigurava financiranje. Ujedno će se omogućiti svim polaznicima da provjere jesu li njihovi projekti prihvatljivi za prijavu i iz kojeg fonda, kao i dati smjernice o tome kako se priprema projektna dokumentacija.

Edukaciju će voditi gđa. Ariana Vela, iz Učilišta EU PROJEKTI

Detaljne informacije o edukaciji možete pronaći u sljedećim dokumentima:
Poziv
Program
Prijavnica
 Cijena edukacije iznosi 1.380,00 Kn po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od straneUčilišta EU PROJEKTI. Za rane prijave do 11. travnja 2016., uz uplatu do 12. travnja 2016., Polaznicima iz iste organizacije i redovitim klijentima odobravamo dodatnih 15% popusta. Ukoliko se želite prijaviti, ispunite prijavnicu i pošaljite istu na e-mail adresu info@uep.hr. Nakon primljenog predračuna, potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj:HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja „Za edukaciju“ i poziv na broj predračuna.

POZIV NA SKUP EDUKATIVNIH PREDAVANJA “AKADEMIJA za OPG”

Ekonomska klinika, neprofitna organizacija studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koja u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pružaju pomoć građanima, neprofitnim udrugama te mladim i socijalnim poduzetnicima.
Ekonomska klinika pokreće novi projekt – „Akademiju za OPG“ .

Akademija za OPG je zamišljena kao obrazovni program za sve OPG-ove koji se žele dodatno educirati o mogućnostima poslovnog usmjerenja prema poljoprivredi, o procesu apliciranja za sredstva iz EU fondova za male OPG-ove, pisanja poslovnog plana, efikasnog korištenja energenata, zadrugama i udruživanju te poticanju mladih na poduzetništvo u poljoprivredi.

Edukacije su besplatne, uz prethodnu najavu, i održavat će se u prostoru Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu. Akademija je koncipirana kao set od tri odvojena predavanja, u sljedećim terminima: 11.3., 18.3. i 1.4. Prvo predavanje se održava u petak 11.03. 2016. od 17:00 do 20:00 na temu „Povlačenje sredstava iz EU fondova za male OPG-ove i pisanja poslovnog plana“.

Link na poziv

Za sve informacije možete mi se javiti na mail: pbilac@ekonomska-klinika.hr ili na broj 0989321122.

www.ekonomska-klinika.hr

SI-MO-RA – Poziv na sudjelovanje u edukacijama

 

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA Sisak, poziva Vas na višednevne edukacije:

  • Priprema projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova
  • Financijsko upravljanje i kontrola provedbe projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova
  • Vještine upravljanja projektom – Project Management

 

Edukacije će se održavati od 2.–6.studenog 2015. godine u Kutini, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Kutina, S. Radića 3 s početkom u 9:00 sati.

Edukacije imaju za cilj povećanje razine znanja polaznika u pripremi projekata (učenjem primjerom na konkretnoj studiji slučaja, izradom projektnih prijedloga, izradom plana aktivnosti, planiranjem i izradom proračuna projektnih prijedloga) te upoznavanje sa sustavom financijskog upravljanja i kontrole u provedbi EU projekata (računovodstvo projekta, financijsko planiranje, praćenje i izvještavanje, upravljanje rizicima)…

Prijaviti se mogu zaposlenici jedinica lokalne i regionalne samouprave, razvojnih agencija, javnih ustanova, gospodarskog sektora (mali i srednji poduzetnici) te svi zainteresirani kako bi ove prilike za financiranje projekata bile na vrijeme identificirane i iskorištene.

Prijave za sudjelovanje na edukaciji zaprimaju se zaključno do 30. listopada 2015. godine do 12:00 sati putem elektroničke pošte na adresu simora@simora.hr, ili na broj faksa 544-206.

Seminar je besplatan.

Broj sudionika je ograničen.

Prijavnicu te detaljnije informacije o edukaciji pogledajte ovdje: link na dokument.

logo-simora

STARTCO potpora budućim poduzetnicima

Ministarstvo poduzetništva i obrta u okviru programa „STARTCO – realiziraj vlastitu poslovnu ideju“ nudi edukacijsku i financijsku pomoć pri pokretanju Vaše poduzetničke karijere.
Javni poziv traje do 31. prosinca 2015. godine, a mladim poduzetnicima dostupan je i vaučer u vrijednosti od 8000 kn.

Za ostale izvore financiranja te više informacija pogledajte na web stranici: http://www.startco.hr/#vaucher-forma

Dragi budući poduzetniče,

Ideje pokreću svijet. No kako bi realizirao svoje ideje, potrebno ti je znanje i pomoć kojom ćeš stići dalje na svojem poduzetničkom putu. Ne zaboravi, poduzetništvo je kao i svaka druga utrka i tu moraš biti brži, bolji, kvalitetniji i konkurentniji. Zato potrčimo zajedno putem uspjeha!