LAG “MOSLAVINA” UKLJUČUJE SE U AKCIJU „DJECA MOSLAVINE ZA DJECU BANOVINE“

Društvo“Naša djeca“ Križ u suradnji sa Savezom DND-a i Društvima „Naša djeca“ koja djeluju na području Moslavine te LAG-om Moslavina poziva sve građane, tvrtke i medije s ovog područja da se uključe u dobročiniteljsku akciju „Djeca Moslavine za djecu Banovine“ i da zajedno pomognemo djeci i obiteljima na potresima razorenim područjima Petrinje, Siska, Gline i ostalih mjesta pogođenih potresima. Sudionici uključeni u akciju su Gradovi/Općine – prijatelji djece na području Moslavine.

KUTIJICE PRIJATELJSTVA ZA DJECU STRADALU U POTRESU
Pozivamo roditelje da u suradnji s djetetom pripreme kutijicu iznenađenja za nepoznatog prijatelja ili prijateljicu stradale u potresu. Neka to bude znak solidarnosti i zajedništva među djecom.
Svaku kutijicu prijateljstva ćemo evidentirati, dati joj broj i na nju zalijepiti logo ove aktivnosti – „Djeca Moslavine za djecu Banovine“. Sve kutijice prijateljstva biti će distribuirane direktno do djece putem naših volontera.

Lokacije prikupljanja Kutijica prijateljstva:

Kutina – DND Kutina, Kralja Petra Krešimira IV 27 (Centar II-nasuprot hotela) te u Banovoj Jarugi u prostoru vatrogasnog doma (DVD-a) radnim danom od 18 do 19 sati i subotom od 10-11 sati.

Čazma – u prostoru DND-a Čazma na adresi Ulica M. Novačića 5, Čazma

Garešnica – u prostorijama Poduzetničkog centra Garešnica, na adresi Trg hrvatskih branitelja 10, Garešnica (radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati)

Popovača – u prostoriji TZ Grada Popovače, Trg grofova Erdodyja 5, Popovača

Križ – u prostorijama DND-a Križ na adresi Trg Sv. Križa 1, Križ

Evo kratkih uputa kako pripremiti kutijice prijateljstva:
1. osnova je čvrsta KUTIJA, najbolje od cipela (maksimalno do veličine kutije od čizama),
2. čvrsto zamotati i zalijepiti kutiju da ne strada u transportu,
3. Na kutiji vidljivo napisati, iz kojeg grada/općine dolazi, za koji je spol i uzrast namijenjena (djevojčica 8 mj, dječak 3 godine, djevojčica 11 g, dječak 14 g…). Pakiramo za djecu od 0-18 godina!
4. Preporučeni sadržaj:
– svaka kutijica će imati osobnu notu djeteta koje šalje zato obavezno ubacite dječje kratko pismo pisano rukom ili crtež podrške, a tko želi daljnji kontakt s nepoznatim prijateljem to treba naznačiti u pisamcu
– sadržaj kutijice iznenađenja formirajte prema dobi i spolu djeteta kojem je namijenjeno – svakako surađujte sa svojim djetetom i pokušajte poštivati njegove ideje.

Neki od prijedloga:
– školski pribor (bojice, flomasteri, olovka, šiljilo, gumica, ljepilo, škarice, bilježnica, papir kolaž, pernica i slično)
– kozmetika (toaletna torbica, ogledalce, češalj, četkica i pasta za zube, krema za ruke, gel za tuširanje, šampon, lak za nokte, gel, špangice, gumice za kosu, miris/dezić, stik za usta, šminka…)
– sitnica osobnog karaktera (knjiga, šalica, bočica za vodu, loptica, igračka, okvir za fotografije, album za slike ili crteže, spomenar, zaštitna maskica za lice, lampica…)
– odjeća (čarape, kapa, šal ili rukavice..)
– nešto slatko (čokolada, keksi, bomboni ili sl.)

U kutijicu prijateljstva ubacite prije svega ljubav i pažnju, a onda ono što možete i mislite da bi razveselilo djecu koja će to dobiti, samo vodite računa da ne šaljete kvarljivu robu! Nikako ne stavljajte novac! Naučimo svoju djecu da budu solidarna i da pomažu prijateljima u nevolji.

Sve Kutijice prijateljstva ćemo organizirano skupljati, evidentirati i brendirati logom akcije u prostorijama Društva „Naša djeca“ Križ,Trg Sv. Križa 1 ( stara zgrada u parku pored dječjeg igrališta) svaki radni dan od ponedjeljka 11. siječnja do 31. siječnja od 18:00 do 19:00 sati, odnosno u individualnim terminima koje dogovorimo sa drugim DND-ovima ( kontakt dnd.kriz@gmail.com ili na telefone 091 5365678, 091 2824 504).
Kutijice prijateljstva biti će direktno dostavljane do krajnjih korisnika na terenu Banovine, odnosno do djece u organiziranom smještaju diljem Hrvatske, a sve u suradnji sa Savezom DND-a i DND-ima i volonterima na terenu.

Napomena: Jedinice lokalne samouprave će u svojim objavama još naznačiti točne lokacije i vrijeme prikupljanja Kutijica prijateljstva.