DSC_0456

Završna konferencija EU projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje“

U petak, 11.12.2015., održana je Završna konferencija EU projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje“ u kojem je LAG Moslavina sudjelovao kao partner.

Konferencija je održana u Društvenom domu Repušnica s početkom u 14 sati.

Nakon pozdravnih riječi g. Andrije Rudića – gradonačelnika Grada Kutine, prisutnim gostima obratili su se i g. Ivor Stanivuković – ravnatelj Parka prirode Lonjsko polje te g. Jakša Puljiz – zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

DSC_0437 DSC_0447

DSC_0449

Konferenciji su također prisustvovali i sljedeći uvaženi uzvanici:

  • gđa Ana Markuz, načelnica Sektora za provedbu razvojnih programa u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije
  • g. Josip Hren, načelnik Sektora za planske dokumente i ocjenu prihvatljivosti u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode
  • g. Dražen Pavlović, načelnik Općine Velika Ludina
  • gđa Ana Strilić i g. Dragan Šarčević, zamjenici gradonačelnika Grada Popovača
  • gđa Ksenija Keča, prodekanica za međunarodnu suradnju iz Visoke poslovne škole Libertas
  • g. Boris Mesarić, predsjednik HGK Županijske komore Sisak te g. Mladen Dragojević i g. Boris Sljepčević ispred HGK Županijske komore Sisak
  • Željko Lenart, direktor Turističke zajednice SMŽ
  • Dražen Kinderman, predsjednik Mjesnog odbora Repušnica

DSC_0443 - kopija

Voditelj projekta, Mišel Novosel, mnogobrojnim prisutnim posjetiteljima predstavio je projekt čija je ukupna vrijednost 780.731,02 € (sufinancirano iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu od 663.621,37 € (85%)).

DSC_0453

Završenim predstavljanjem projekta, održano je svečano potpisivanje Sporazuma o daljnjoj suradnji na umrežavanju raznih turističkih ponuda nakon čega su posjetioci bili pozvani u Prijamni centar Repušnica gdje im je bilo omogućeno razgledavanje izgrađenog objekta.

 

U Prijamnom centru održana je i svečana zakuska gdje su se mnogobrojni posjetioci mogli počastiti sa lokalnim specijalitetima te vinima vinara Moslavačke vinske ceste i uživati u izložbama lokalnih udruga.

 

Tags: , , , , ,