Upravni i Nadzorni odbor te prvi radni sastanak vezan za izradu LRS

Dana 17. studenog 2015. godine održana je sjednica Upravnog i Nadzornog odbora LAG-a Moslavina. Dnevni red sjednice obuhvaćao je sljedeće točke:

  1. Kratak izvještaj i dogovor oko predstojeće Izvještajne skupštine LAG-a
  2. Prijedlog dodatka Odluci o izboru konzultanta za izradu LRS i prihvaćanje Ugovora
  3. Provedba LEADER/CLLD programa u RH – Uvod u izradu LRS do 2020.
  4. Predstavljanje rezultata projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u PPLP“
  5. Razno

Sjednici je prisustvovalo trinaest članova Upravnog i četiri člana Nadzornog odbora, zajedno s troje djelatnika LAG-a Moslavina te gostima (konzultantica, voditelj projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u PPLP“ te predstavnik Zadruge za etično financiranje). Dnevni red je usvojen s manjim izmjenama u redoslijedu točaka.

DSCN0024

Prije prve točke dnevnog reda predsjednik LAG-a Moslavina pozdravio je prisutne te otvorio sjednicu. Nakon uvoda, voditeljica LAG-a Moslavina je izvijestila odbore o aktivnostima koje su se odvijale nakon posljednje sjednice UO te im prikazala financijski plan za sljedeću godinu. Izvještajna skupština je dogovorena za 18. prosinca. Ovim putem obavještavamo sve naše članove da će ista biti održana u popodnevnim satima u Kloštru Ivaniću i da će dobiti službeni poziv s detaljima u prosincu.

DSCN0029

Radi rasterećenja LAG-a i boljeg poznavanja određenog područja, donesen je dodatak Odluci o izboru konzultanta za izradu LRS. Razvojne institucije na određenim će područjima provoditi dodatne aktivnosti vezane za prikupljanje projektnih ideja, stvaranje baze podataka, organiziranje okruglih stolova, promoviranje putem manifestacija i vidljivost.

Posljednja točka dnevnog reda koja je ubačena kao treća, bila je posvećena ponudi SuperRadia koja nije u potpunosti prihvaćena na prethodnoj sjednici UO. LAG Moslavina je zaprimio dopunu ponude i o tome izvijestio odbore. Osim toga, prisutnima se predstavio i Goran Jeras (predstavnik Zadruge za etično financiranje). Objasnio je kako postati članom Zadruge te koje su prednosti članstva u istoj.

DSCN0044

Pod četvrtom točkom dnevnog reda predstavljeni su rezultati projekta „Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u PPLP“. Projekt je predstavio Mišel Novosel (voditelj projekta).

DSCN0055

 

Djelatnici LAG-a prigodno su se oprostili od svoje djelatnice Ines Špehar koja je bila zaposlena kao koordinator za ljudske resurse na tom projektu.

DSCN0057

Nakon prikazane točke dnevnog reda uslijedila je pauza uz zakusku.

DSCN0063

Bojana Markotić Krstinić (predstavnica RREC Primus Fortissimus – konzultantica koja izrađuje LRS) prisutnima je objasnila zbog čega je važno izraditi kvalitetnu LRS te koja je funkcija Upravnog odbora pri pripremi i provedbi iste.

DSCN0065

Nastavno na posljednje prikazanu točku dnevnog reda, konzultantica je s radnim timom nakon sjednice odbora održala prvi radni sastanak na kojemu su dodijeljeni zadaci pojedinim razvojnim institucijama s područja LAG-a Moslavina te dogovoren smjer u kojemu će se kretati izrada LRS-a. Cijeli radni tim će morati prikupljati projektne ideje i stvarati njihovu bazu, kako bi se njihovim uvrštavanjem u LRS omogućio lakši razvoj područja na kojemu živimo.

DSCN0066

Tags: , , , ,