TERENSKE VJEŽBE STUDENATA VISOKOG GOSPODARSKOG UČILIŠTA IZ KRIŽEVACA U MOSLAVINI

U četvrtak, 5. ožujka 2020. godine još jedna grupa studenata posjetila je područje Moslavine u sklopu terenskih vježbi. Ovog puta bili su to studenti u pratnji profesora s Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca.

Bila je to već treća skupina studenata koji su posjetili Moslavinu s ciljem pripreme za međunarodnu Konferenciju za razvoj ruralnog turizma, koja će se održati u svibnju 2020. godine.

U prostoru Vimal Akademije u Moslavačkoj Slatini, koja je ujedno i organizator predstojeće Konferencije, studentima se s nekoliko riječi dobrodošlice obratio gradonačelnik Grada Popovače,  gosp. Josip Mišković, zatim domaćin i predstavnik Vimal Akademije gosp. Marko Jurakić, te načelnik Općine Križ gosp. Marko Magdić.

Nakon uvodnih govora voditeljica LAG-a „Moslavina“, gđa Anica Lenart prisutnima je detaljno predstavila ulogu LAG-a u provedbi LEADER mjere putem Programa ruralnog razvoja,  te o ostalim aktivnostima LAG-a s ciljem razvoja ruralnog područja i poboljšanje kvalitete života stanovnika.

Kako bi prikupili sve potrebne informacije za potrebu izrade analize postojećeg stanja i marketinških potencijala destinacije Moslavina i konkretnih prijedloga za unaprjeđenje iste, studenti su pod vodstvom profesora posjetili neke od turističkih subjekata tog područja.

20200305_112554

20200305_130638
IMG_1430

IMG_1437

IMG_1441