Rezultati Oznaka

OBAVIJEST O PROMJENI TERMINA ODRŽAVANJA KRIŠKE CVJETNE PRIČE

Obavještavaju se zainteresirani izlagači i posjetitelji da je došlo do promjene termina održavanja Kriške cvjetne priče, te je novi termin

petak, 13. svibnja 2016. godine s početkom u 17.oo h,
na Trgu sv. Križa, u parku i centru Križa

plakat2

plakat1

KRIŠKA CVJETNA PRIČA

Zadovoljstvo nam je najaviti i pozvati Vas na sudjelovanje u proljetnoj manifestaciji namijenjenoj djeci, koja se pod nazivom KRIŠKA CVJETNA PRIČA prvi puta organizira u Općini Križ i to u subotu, 14. svibnja 2016. godine s početkom u 16 sati.

Manifestaciju organizira Društvo Naša Djeca Vladimir Nazor iz Križa uz potporu suorganizatora Općine Križ i Trgovačkog društva Poduzetnička zona Križ. Partneri Kriške cvjetne priče su i Dječji vrtić Križ te Osnovna škola Milke Trnine kao i Amatersko kazalište Josip Badalić iz Križa. Zajednički je osmišljen niz aktivnosti i sadržaja kojima potvrđujemo počasni naslov Općina prijatelj djece te pozivamo sve zainteresirane da budu dio programa. Manifestacija je zamišljena kao festival proljeća i buđenja života, a sve predstavljeno kroz splet zabavnih, glazbenih, izložbenih, gastronomskih i prodajnih sadržaja sa ciljem poticanja radosti i kreativnosti.

Centralni događaj manifestacije Kriška cvjetna priča je Cvjetni korzo koji okuplja djecu vrtićke dobi, nižih razreda osnovnih škola i djecu iz udruga ili slobodno prijavljenih grupa. Zadatak svih dječjih skupina je doći “cvjetno odjeven”, misleći pritom na proljetne motive. Svaka skupina izvodi program na središnjoj pozornici, a sudjeluje i u šarenoj cvjetnoj povorci kroz Križ. Sudionicima Cvjetnog korza dodijeliti će se i tri nagrade, za najkreativniji nastup, za najbolju eko poruku i za cjelokupni dojam. Moguć je i nastup ostalih zainteresiranih dječjih skupina u programu (npr. mažoretkinje i sl.) koji djeluju kroz udruge.

Pozivaju se ravnatelji dječjih vrtića i škola da iskažu interes za sudjelovanje. Kriška cvjetna priča zamišljena je kao festival proljeća koji uključuje velik broj djece u aktivnosti zaštite i očuvanja baštine i okoliša.

djecji-vrtic-buje-2014

Uz Cvjetni korzo, mimohod kostimirane djece i njihov program na središnjoj pozornici, osmišljeno je i niz sadržaja i aktivnosti, a posebno izdvajamo izložbu cvijeća, cvjetne instalacije i sajam domaćih plodina.

Na pozornici će se održavati kontinuirani zabavno – glazbeni program, a na ulicama će biti izložbeno prodajni štandovi izlagača cvijeća, slika, suhog cvijeća, kaktusa, ljekovitog bilja, knjiga, ukrasnih proizvoda, slika, sušenog bilja, vrtnih ukrasa…, pregled poruka, likovnih i literarnih radova djece na temu čuvanja prirode i okoliša, cvjetne instalacije zainteresiranih cvjećara i proizvođača cvijeća, „Hrana od cvijeća“ – degustacija slano-slatkih delicija od plodova/cvijeća, nastup zabavljača za djecu, mađioničara, cvjetnih maskota, slobodno crtanje kredama po parku i cvjetno oslikavanje betonske plohe uz postavljanje „suncokreta“ za mjerenje visine djece u parku u Križu i niz nagradnih igara za posjetitelje.

Radi sigurnosti najmlađih, zatvoriti će se promet u centru Križa i stvoriti zona bez auto zagađenja. Park će postati oaza za skate, role i dječje bicikle. Roditelji okrjepu mogu potražiti u cvjetnim kafićima gdje očekujemo i prigodnu ponudu cvjetnih kolačića, sokova i koktela.

Nadamo se Vašem interesu, te Vas još jednom pozivamo da iskažete interes za sudjelovanje u Kriškoj cvjetnoj priči. Sve zainteresirane ustanove, dječje vrtiće, škole, uzgajivače cvijeća zainteresirane za izlaganje na izložbi cvijeća te proizvođače voća, povrća i začinskog bilja kao i sve ostale zainteresirane za direktnu prodaju na štandovima na sajmu domaćih plodina, pozivamo da ispune i dostave popunjeni prijavni obrazac na e-mail DND-a, dnd.kriz@gmail.com zaključno sa 2. svibnja 2016. godine, radi pravovremene organizacije spomenute manifestacije.

 Prijavni obrazac sudjelovanje na Cvjetnom korzu, izložbi cvijeća ili sajmu domaćih plodina, možete preuzeti OVDJE