Sisačko-moslavačka županija objavila Javni poziv za poticanje razvoja poljoprivrede

 

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za poticanje razvoja poljoprivrede u Sisačko-moslavačkoj županiji za 2019. godinu.

Svrha Javnog poziva je dodjela potpora prihvatljivim korisnicima za: ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju; ulaganja u preradu i stavljanje na tržište poljoprivrednih proizvoda; razvoj ekološke poljoprivredne proizvodnje; okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta; edukacija i stručno osposobljavanje; analiza tla; unapređenje i očuvanje genetskog potencijala u stočarstvu koje se odnosi na proizvodnju uzgojno valjanih junica iz domaćeg uzgoja za proizvodnju mesa i mlijeka; rasplodne licencirane bikove za prirodni pripust; izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (licencirani pastusi i kobile hrvatski posavac i hrvatski hladnokrvnjak, krmača i nerastova banijske šare svinje); uzgojno valjanih nazimica; očuvanje pčelinjeg fonda.

Prihvatljivi korisnici su poduzetnici, fizičke i pravne osobe upisane u upisnik poljoprivrednih gospodarstava koji obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području Sisačko-moslavačke županije.

Tekst Poziva, kao i svu ostalu dokumentaciju možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://www.smz.hr/natjecaji/105-gospodarstvo-regionalni-razvoj-i-fondovi-eu/7619-javni-poziv-za-poticanje-razvoja-poljoprivrede-u-sisacko-moslavackoj-zupaniji-za-2019-godinu