Seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj

U periodu od 30. studenog do 2. prosinca 2016.g. Društvo agrarnih novinara Hrvatske i Gospodarski list održat će 2. stručni seminar za proizvođače povrća u Hrvatskoj, seminar će biti u prostorijama LifeClass Termi Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri.

Suorganizatori ovog događanja su Agronomski fakultet Zagreb, Poljoprivredni fakultet Osijek, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo i Savjetodavna služba, uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i sudjelovanje svih najznačajnijih tvrtki u sektoru proizvodnje povrća u Hrvatskoj.

Seminar će se odvijati kroz plenarna izlaganja i rad u sekcijama. Okvirni nazivi sekcija su:

  • Plasman i trženje povrća: potencijal i razvoj novih tržišta
  • Aktualnosti u proizvodnji povrća (noviteti i tehnološke inovacije, gnojidba, agrotehnika, zaštita…) – rasprava i poster sekcija
  • Kako povećati konkurentnost proizvodnje i olakšati administrativne barijere?
  • Problematika navodnjavanja u povrćarskoj proizvodnji i zemljišna politika

Kako bi proširili ideju i nastojanja za poboljšanjem statusa i položaja hrvatskih povrćara na cijelom području Republike Hrvatske, organizatori svake godine mijenjaju mjesto održavanja Seminara. Tako se ove godine Seminar održava u Svetom Martinu na Muri, gradiću izuzetnog poljoprivrednog i turističkog potencijala, ali i mjestu koje je sjedište brojnih skupova poljoprivrednika u županiji koja je jedna od najrazvijenijih, kako u proizvodnji povrća tako i ostalih kultura.

Mogućnost razvoja hrvatskog povrćarstva postoji. Na nama je da napravimo sljedeći korak!

Program seminara možete pogledati  ovdje

Tiskanu prijavnicu preuzmite na linku

Tags: , , ,