Radionica za potencijalne korisnike iz mjere 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“

 

Hrvatska gospodarska komora organizira radionicu za potencijalne korisnike iz mjere 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“ Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020. koja će se održati 29. lipnja 2018. s početkom u 9 sati u HGK ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16.

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te uz podršku Hrvatske gospodarske komore organizira radionicu namijenjenu šumoposjednicima, udrugama šumoposjednika, trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti i koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, udrugama civilnog društva i drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti, a čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode kao i obrtima, mikro, malim i srednjim poduzećima licenciranim za radove u šumarstvu i poduzeća prerade drveta.

Na radionici će biti pružene informacije o aktualnim i budućim natječajima te načinu prijave i podnošenja zahtjeva za potporu.

Naglasak je na natječajima za tipove operacija 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“, a korisnici će biti upoznati i s tipom operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ za koju je objava natječaja predviđena sredinom ovog mjeseca.

Pravilnik za tipove operacija 8.5 (Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ i 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“) objavljen je u Narodnim novinama br. 31/2018, a za tip operacija 8.6 (8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“) u Narodnim novinama 46/2018.

Natječaji za tipove operacija:
• 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ za koju se prijave na natječaj podnose od 2. srpnja do 31. kolovoza 2018. godine
• 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture za koju se prijave na natječaj podnose od 1. lipnja do 2. kolovoza 2018. godine .

Za sudjelovanje na radionici potrebno je obaviti prijavu putem obrasca na poveznici. Više informacija o mjerama i natječajima možete pronaći na stranici programa ruralnog razvoja.

Dodatne informacije: Gordana Kotenko-Aleksić, 044/524-700, gkotenko@hgk.hr.