podmjera

Radionica u Sisku za podmjeru 9.1. “Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija”

 

Poštovani,

Ovim putem obavještavamo vas da Agencija za plaćanje u poljoprivredu, ribarstvu i ruralnom razvoju poziva korisnike na radionice vezane uz mjeru M09 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“  koje će se održati u razdoblju od 24. do 27. listopada 2016. godine.

Korisnici navedene mjere su proizvođačke organizacije priznate u razdoblju od 1. siječnja 2014. godine do 31. prosinca 2020. godine u bilo kojem sektoru poljoprivredne proizvodnje u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća.

Prihvatljive aktivnosti u poslovnom planu su primjerice, poznavanje i prikupljanje podataka o proizvodnji članova proizvođačke organizacije, sakupljanje, sortiranje, skladištenje i pakiranje proizvodnje članova proizvođačke organizacije, centralizirano knjigovodstvo i sustav fakturiranja itd.

U sklopu navedenih aktivnosti prihvatljivi troškovi su primjerice, administrativni troškovi, troškovi najma, režija i uređenja uredskog prostora, troškovi pripreme proizvoda za prodaju, objedinjavanje ponude, prodaje i opskrbu kupaca na veliko, kupnja informatičke opreme i tehnologije itd.

Budući je za tip operacije 9.1.1. “Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija” planirana objava natječaja od 04. studenog do 16. siječnja 2017. godine, djelatnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja održati će četiri radionice sa sljedećim temama:

  • Postupak priznavanja proizvođačkih organizacija (MP);
  • Izrada poslovnog plana za mjeru M09 (MP);
  • Postupak podnošenja Zahtjeva za potporu (AP);
  • Pitanja korisnika – rasprava.

 

Raspored vremena i mjesta održavanja radionica:

  1. Opuzen / 24. listopada., 11,00 sati, Zgrada Poljoprometa, I kat, Jasenska 2b, Opuzen
  2. Sisak / 26. listopada 2016., 11,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Kranjčevićeva 16, Sisak
  3. Virovitica / 27. listopada 2016., 09,30 sati, Hrvatska gospodarska komora, Trg kralja Tomislava 6, Virovitica
  4. Osijek / 27. listopada 2016., 14,00 sati, Hrvtaks gospodarska komora, Europske avenije 13, Osijek

 

Za sudjelovanje na radionicama nije potrebna prethodna prijava, budući je riječ o ciljanoj skupini potencijalnih korisnika.

Više informacija možete pronaći ovdje

Tags: , , , ,