PROMIDŽBA LAG-a U SKLOPU “KRIŠKIH OBLIZEKA”

U subotu, 15. rujna, LAG „Moslavina“ je sudjelovao u suorganizaciji manifestacije 21. „Kriških oblizeka“, festivala slastica Zagrebačke županije. Za sve zainteresirane, upriličena je  Radionica na kojoj je predstavljen rad LAG-a, a posjetitelji su upoznati s provedenim LAG Natječajem, kao i LAG Natječajima koji će biti raspisani u budućnosti, kroz provedbu Lokalne razvojne strategije LAG-a, odnosno Mjere LEADER. Zainteresirani sudionici su saznali pojedinosti o provedenom LAG Natječaju za male poljoprivrednike, ali i plan raspisa budućih LAG natječaja; ulaganje u društvenu infrastrukturu, potpore za veće poljoprivrednike te potpore razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti na OPG-ovima. Za navedene potpore LAG na raspolaganju ima iznos od 9,6 milijuna kuna. Također je bilo priče i o ostalim zanimljivim mjerama iz Programa ruralnog razvoja, te mogućnosti koje iz istih proizlaze.

Voditeljica LAG-a Anica Lenart imala je čast biti članicom žirija koji je ocjenjivao slastice prijavljene na natjecanje. Ocijenjeno je više od 140 slastica svih vrsta, a titulu najbolje slastice osvojila je torta „Stari grad Varaždin“, koju je ispekla Nikolina Horvat Rabuzin.

1

Nakon radionice i ocjenjivanja, voditeljica i djelatnice LAG-a su promovirale rad LAG-a na štandu u sklopu Sajma domaćih proizvoda, obrta i rukotvorina. Zainteresiranim posjetiteljima Sajma je prezentirana uloga LAG-a u ruralnom razvoju, te LAG Natječaji koji se planiraju raspisati. Postavljana su pitanja vezana uz rad LAG-a, a poljoprivrednici su motivirani za prijavu na buduće LAG Natječaje. Na Sajmu su dijeljeni i promo materijali LAG-a; majice, kemijske olovke i letci.

2

Aktivnosti edukacije i promocije LAG-a u sklopu manifestacije „Kriški oblizeki“ i Sajma financirani su putem Javnog natječaja za dodjelu potpora Zagrebačke županije, namijenjene LAG-ovima.