PREDSTAVNICI LAG-a „MOSLAVINA“ GOSTOVALI NA OBITELJSKOM RADIJU IVANIĆ

U srijedu, 19. rujna 2018., predstavnici LAG-a „Moslavina“ sudjelovali su u emisiji „Na žeravici“ Obiteljskog radija Ivanić-grad. Ovom prigodom LAG su predstavljali voditeljica LAG-a Anica Lenart, Tomislav Cuvaj, zamjenik gradonačelnika grada Ivanić-grada, te Tomislav Okroša, načelnik općine Dubrava.

Voditeljica LAG-a predstavila je rad i zadaću LAG-a u ruralnom razvoju Moslavine, s naglaskom na LEADER pristup. Najveći naglasak bio je na LAG Natječajima, pa su predstavljeni rezultati 1. LAG Natječaja koji je bio namijenjen malim poljoprivrednicima, ali su najavljeni i LAG Natječaji koji će se raspisati tijekom ove i sljedeće godine. Najzanimljiviji je trenutno 2. LAG Natječaj koji će se raspisati ove jeseni, a odnosi se na ulaganja u razvoj društvene infrastrukture, gdje su prijavitelji jedinice lokalne samouprave. Ovom prilikom predstavnici JLS-a su iznijeli svoje planove za prijavu na 2. LAG Natječaj. Grad Ivanić-grad planira prijaviti projekt izgradnje dječjeg igrališta u Graberju, dok općina Dubrava planira prijaviti projekt rekonstrukcije zgrade NK Dubrava.

IMG-fab79abcaf246ec1282a1e1126717d6d-V

Raspisat će se i još dva LAG Natječaja za poljoprivrednike – TO 1.1.1 za modernizaciju i povećanje konkurentnosti većih poljoprivrednih gospodarstava, te TO 1.2.3 za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima. Ovim putem su predstavnici LAG-a pozvali sve zainteresirane da se prijave na buduće natječaje, te da budu slobodni kontaktirati LAG u slučaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica.

Predstavnici JLS pohvalili su rad LAG-a te zahvalili na odličnoj suradnji s LAG-om, kao i povezivanju s drugim JLS s područja LAG-a te ostalim članovima LAG-a.

Gostovanje na Obiteljskom radiju Ivanić financirano je putem Javnog natječaja za dodjelu potpora udrugama Zagrebačke županije.

Snimku emisije možete poslušati ovdje.