Predstavljanje Podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“

12. listopada 2015. u Gradskoj vijećnici Grada Garešnice održano je predstavljanje Podmjere 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima”, kojemu je prisustvovalo 25 sudionika. Gostujući predavači bili su: Vlatka Pavlinić iz Ministarstva poljoprivrede te Luka Musić i Luka Miškić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Predstavljanju su prisustvovali i predstavnici LAG-a Moslavina, PC-a Garešnica d.o.o. te predstavnici medija.

Gđa Pavlinić u uvodnom je predavanju predstavila odredbe Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1. U svom se predavanju osvrnula na visinu moguće potpore, potrebnu dokumentaciju za prijavu, kao i na sve ostale uvjete koji moraju biti zadovoljeni kako bi se mladi poljoprivrednici mogli prijaviti na natječaj i ostvariti potporu te na koji način podnositi zahtjev za isplatu i ispoštovati sve uvjete i rokove postavljene pred njih. Osim toga, prisutnima je, odgovarajući na njihova pitanja, pojasnila stavke Pravilnika koje im nisu bile dovoljno jasne.

9a

Gosp. Luka Musić svoje je predavanje oblikovao kao vodič kroz popunjavanje prijave na natječaj u Agronet sustavu. Prisutnima je prikazao na koji se način popunjavaju predviđena polja, koju vrstu podataka trebaju upisati ili učitati u kojem polju te kako da dođu do dodatnih informacija koje su im potrebne pri popunjavanju, kao i potrebne dokumentacije za isto. Odgovarajući na pitanja prisutnih sudionika dodatno je pojašnjavao područja koja su im bila od posebnog interesa.

Gosp. Luka Miškić prisutnima je prikazao dio sučelja u Agronet sustavu koji se odnosi na popunjavanje poslovnog plana te MS Excel tablicu koja je prilog istomu te pojasnio koje je podatke potrebno unijeti u predviđene tablice te kako do njih doći, kako bi poslovni plan bio što realniji i prihvatljiviji za izvršenje korisniku potpore, s obzirom da je izvršenost poslovnog plana jedino što se u potpunosti kontrolira pri izvedbi natječaja. Odgovarajući na pitanja sudionika dodatno je pojasnio neke od dijelova poslovnoga plana, dajući pri tomu konkretne primjere.

Vodič za korisnike potpore za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima možete preuzeti na ovom linku.

2a 5a 7a 12a

Tags: , , , ,