Pozivnica za sudjelovanje na manifestaciji “Kriški oblizeki”

 

Festival slastica „Kriški oblizeki“ postao je i  gospodarska manifestacija koja promiče tradiciju, poduzetništvo i obrte te ukazuje na mogućnosti ruralnog prostora i održive ekonomije. Želja nam je proizvođačima, obrtnicima i poduzetnicima, zadrugarima i članovima udruga i OPG-a koji izlažu na sajmu, prezentirati mogućnosti povezanog nastupa, tematski vezanog uz manifestaciju Kriški oblizeki. Kriški oblizeki kroz sajam koji se održava u sklopu same manifestacije, promoviraju ekološki pristup i zdravu, zelenu proizvodnju u prehrambenom sektoru, pri čemu se poseban naglasak stavlja na tradicijske vrijednosti i nasljeđe.

Želja nam je da na bogatom sajmu prezentiramo različitost i raskoš ruralnog prostora i stoga  Vas s radošću pozivamo da budete dio ove slatke tradicionalne manifestacije koja će se održati 07.09.2019. godine. Sajam počinje od 16:00  sati na prostoru novog platoa tržnice u parku na Trgu Sv. Križa u Križu. Trajanje je predviđeno do 20:00 sati, a u slučaju lošeg vremena se ne održava.

Stručnu individualnu podršku i upute o mogućnosti korištenja sredstava ruralnog razvoja svi sudionici sajma moći će dobiti u sklopu manifestacije od predstavnika suorganizatora LAG-a “Moslavina”.

Festival slastica „Kriški oblizeki“ održava se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije. Riječ je o dobročiniteljskoj, turističko gastronomskoj manifestaciji koju organiziraju volonteri udruge za djecu „Društvo naša djeca“  Križ još od 1994. godine.

„Kriški oblizeki“ postali su najveća i najstarija slatka gastronomska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja amatere slastičare iz gradova i općina sa područja središnje Hrvatske usmjeravajući pozornost na zaboravljen prostor, običaje, nasljeđe, gospodarstvo, ljude i mogućnosti. Festival je i manifestacija velikog srca i dobrote jer se svake godine skupljaju sredstva koja se usmjeravaju za rad sa djecom u udrugama ili ustanovama. Na Festivalu slastica pravo sudjelovanja ostvaruju svi pojedinci koji ispeku i poklone slasticu. Izložbu prati stručni ocjenjivački sud kojim predsjedava naša moslavčanka Božica Brkan, nagrađivana književnica i bivša novinarka. Kroz festival otvaramo priliku posjetiteljima da se iskušaju o spajanju raznih slatkih kombinacija i stvore svoj unikatni kolač, ali i nauče nešto novo.

 

Sve zainteresirane za sudjelovanje na sajmu pozivamo da se prijave (obrazac u prilogu) na mail adresu kriski.oblizeki@gmail.com najkasnije do ponedjeljka 2. rujna 2019. kako bismo svima mogli osigurati besplatnu  poziciju i sve potrebno. Dodatne informacije moguće je dobiti od Roberta, telefonom na broj 099/561-6562.

 

Vaš DND tim za Kriške oblizeke!

 

OBRAZAC-ZA-PRIJAVU-2019

Upitnik za sudjelovanje SAJAM kriški oblizeki 2019


Letak_face_