POZIV NA RASPRAVU O PRIJEDLOZIMA ZA IZRADU NOVE STRATEGIJE SURADNJE SVJETSKE BANKE S HRVATSKOM U SISKU 04.09.2018.

Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Okvira za partnerstvo s Hrvatskom (Country Partnership Framework, CPF) za razdoblje 2019. – 2023. CPF je strateški dokument koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske.

Rasprava će se održati u prostoru gradske uprave od 10:00 – 12:00 h,  Rimska 26, Sisak.  Lagani ručak i osvježenje osigurani.

U okviru pripreme CPF-a, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u Hrvatskoj. Taj proces savjetovanja uključuje i lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije, predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

Tom prigodom bit će ukratko predstavljena uloga i trenutni program Banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena.

U raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je suradnik Svjetske Banke u organiziranju ovog procesa.

Molimo potvrdu vašeg sudjelovanja do 28.8.2018. na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVL-775BrASsdWjfaDQt3JwrDpyQm-_1jNNfvhVRzKadBhVA/viewform