ODRŽANA REDOVNA PROGRAMSKA SKUPŠTINA LAG-a MOSLAVINA

U Garešnici je 1.12.2016. godine održana Redovna programska skupština LAG-a Moslavina. Domaćin Skupštine bio je potpredsjednik LAG-a Velimir Žunac, koji je članovima poželio dobrodošlicu, a Skupštinu je vodio predsjednik LAG-a Andrija Rudić.

dscn1377-1

Na istoj je bilo prisutno 42 člana LAG-a koji su jednoglasno usvojili Financijski plan i Plan rada/aktivnosti za 2017. godinu. Prisutnim članovima predstavljena je očekivana realizacija Financijskog plana za 2016. godinu, kao i provedene aktivnosti u istoj. Na Skupštini je donesena Odluka o visini članarine za 2017. godinu, koja ostaje nepromijenjena.

dscn1408-1

U sklopu Skupštine održana je i Sjednica UO LAG-a na kojoj je voditeljicom LAG-a ponovno imenovana dosadašnja voditeljica Anica Lenart.

Nakon Skupštine održana je i kraća informativna radionica na kojoj su članovima LAG-a predstavljene dvije teme. Pod prvom temom voditeljica je upoznala prisutne članove s planiranim izmjenama Pravilnika za Podmjere 19.2., 19.3. i 19.4. koje predlažu MP i APPRRR. Iste se namjeravaju napraviti kako bi se ubrzale procedure prijava krajnjih korisnika na natječaje koje će LAG raspisivati, ali također kako bi se iste bile jednake za sve LAG-ove. Na ovaj način LAG-ovi dobivaju puno veću ulogu, više posla, odnosno isto zahtjeva više zaposlenih ali i veliku odgovornost. No zbog toga što će krajnji korisnici imati veću korist od izmjena, a i kraće vrijeme administrativne obrade natječaja, voditeljica smatra da su promjene pozitivne i da ih treba prihvatiti.

dscn1368-1

Na drugoj temi radionice gđa. Jadranka Berić, predstavnica savjetodavne službe iz Garešnice, najavila je nove usluge koje savjetodavna služba može pružiti zainteresiranim poljoprivrednicima. Prije svega to se odnosi na pakete, koje će se provoditi putem Mjere 1 iz PRR, a koje se odnose na strukovno osposobljavanje i aktivnosti stjecanja vještina (edukacije za ekološku proizvodnju, mlade poljoprivrednike i sl.) te usluge potpore za demonstarcijske i informativne aktivnosti. Suradnja LAG-a i savjetodavne službe je neophodna pa su ovakva okupljanja idealna prilika da se isto i predstavi.

Nakon Skupštine i radionice predsjednik LAG-a Andrija Rudić i domaćin Skupštine Velimir Žunac, pozvali su članove na neformalno druženje i domjenak, koje je nastavljeno u ugodnom ambijentu ugostiteljskog obrta GastroGar.

dscn1432-1