ODRŽANA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA “GLAS RURALNE HRVATSKE”, U ORGANIZACIJI LAG-a “MOSLAVINA” I HMRR-a

LAG “Moslavina” je u suradnji s Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj (HMRR) u Kutini organizirao radionicu Glas ruralne Hrvatske u okviru istoimenog projekta kojeg financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u okviru natječaja “Informiranje o EU – konzultacije s građanima.” Događanje se održavalo 13.6.2019. godine, u novouređenim prostorijama poduzetničkog inkubatora PUNK u Kutini.
Cilj projekta i radionica je ostvarivanje dijaloga s građanima i uključiti ih u raspravu o trenutnom i budućem programskom razdoblju Europske unije s fokusom na politiku ruralnog razvoja.

Sudionici radionice informirani su o mogućnostima korištenja sredstava europskih fondova, o pripremi novog programskog razdoblja EU 2021. – 2027. te su predstavljeni primjeri dobre prakse i korisnika koji su uspješno osmislili i prijavili projekte financirane sredstvima iz EU fondova kroz program Ruralni razvoj RH.

Primjere dobre praske predstavili su:

Biserka Stojić, Zaklada Sandra stojić, projekt ‘Žene su snaga zajednice”, ESF

Emina Marenić, LAG “Zeleni trokut”, projekt OPG-enije”, ESF

Maja Jankoska, RA Mrav Kutina, općenito o natječajima iz PRR

Marko Štimac, projekt iz PRR – Mjera 19. – Podmjera 19.2. – TO 1.1.4. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” (sukladan TO 6.3.1. iz PRR)

Mišel Novosel, predstavljanje projekata koje provodi grad Kutina

Anica Lenart, projekt “Bee Friends” – Mjera 19. – Podmjera 19.3. – TO 19.3.2. “Provedba aktivnosti projekta suradnje”

DSCN0704

DSCN0708

DSCN0719

DSCN0728

DSCN0733

DSCN0747