ODRŽANA PRVA TERENSKA RADIONICA U KUTINI

U srijedu, 28. veljače 2018. godine, LAG „Moslavina“ je organizirao Radionicu na kojoj je zainteresiranim sudionicima i potencijalnim prijaviteljima na 1. LAG Natječaj predstavio uvjete prihvatljivosti, način bodovanja i procedure prijave na isti. Radionica je započela u 12,00 sati, a istoj je prisustvovalo 45 sudionika. Na Radionici je bilo predstavnika 40-ak OPG-ova s područja Kutine, Popovače, Velike Ludine i Lipovljana.

Na Radionici je bila i predstavnica Lokalne razvojne agencije „Mrav“ iz Kutine, gđa Maja Jankoska, koja je predstavila Agenciju i najavila odluku Gradonačelnika Kutine da Agencija „Mrav“ piše besplatne poslovne planove za prijavitelje na mjere iz Programa ruralnog razvoja i LAG Natječaje s područja Kutine.

Predstavljanje LAG Natječaja održala je Anica Lenart, voditeljica LAG-a. Potencijalnim prijaviteljima predstavila je osnovne informacije o Programu ruralnog razvoja te o LAG Natječaju koji je trenutno raspisan. Predstavljeni su uvjeti prihvatljivosti nositelja projekata, prihvatljive aktivnosti, kriteriji odabira projekata te procedure kod prijave za TO 1.1.4., a koji se odnosi na „Potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od min 2.000 € do max 7.999 €, a koji spadaju u rang mikro i malih poduzeća. Također je predstavljena i pokazana dokumentacija potrebna za prijavu na Natječaj.

Predstavnici OPG-a imali su brojna pitanja, a interes za prvu terensku radionicu LAG-a, organiziranu za 1. LAG Natječaj je puno veći od očekivanog.  Događanje su popratili lokalni mediji, a televizijski prilog biti će prikazan u poljoprivrednoj emisiji Mreže TV, koja će se emitirati u nedjelju u dopodnevnim satima.        Slika 1 Slika 2 Slika 4Slika 5 Slika 6