ODRŽANO DOGAĐANJE U SKLOPU MEĐUTERITORIJALNOG PROJEKTA SURADNJE „TURIZMOM RAZVIJAMO PODRUČJE“

U srijedu 9. prosinca u prostoru Poduzetničkog inkubatora Kutina – PUNK održana je Početna konferencija međuteritorijalnog projekta suradnje pod nazivom „Turizmom razvijamo područje“. Projekt provode 6 partnera, kontinentalnih LAG-ova u kojem je LAG „Moslavina“ glavni partner, a provedbom aktivnosti nastojat će se izdvojiti i definirati najvažnije turističke atrakcije područja LAG-ova partnera, osmisliti način njihove promocije, te potaknuti lokalne dionike na sudjelovanje u promociji i prezentaciji područja u cilju što bolje marketinške komunikacije usmjerene prema potencijalnim posjetiteljima.

Voditeljica konferencije bila je voditeljica LAG-a „Moslavina“, Anica Lenart, a prisutne predstavnike partnerskih LAG-ova pozdravio je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić, koji je ujedno i predsjednik LAG-a „Moslavina“.

U sklopu događanja održana je i prva od planiranih tri Radionica LAG-a „Moslavina“ vezana uz izradu Brand strategiju Moslavine, a kojima je cilj prijenos znanja i vještina predstavnicima partnerskih LAG-ova o strateškoj valorizaciji komparativnih prednosti lokalnog područja na rastućem tržištu ruralno-kontinentalnog turizma. Izgradnjom identiteta jača se prepoznatljivost područja i turističke ponude te se u konačnici podiže kvaliteta života svih stanovnika tog područja.

Planirano vrijeme trajanja projekta je od rujna 2020. do lipnja 2022. godine, a ukupan iznos projekta iznosi 1,221,500,00 kn.