DSCN1439

ODRŽANA INFORMATIVNA RADIONICA ZA PODMJERU 6.3.1. U KUTINI

Jučer, 09.02.2017. godine, u organizaciji LAG-a Moslavina, održana je informativna radionica, za potrebe trenutno otvorenog natječaja iz Programa ruralnog razvoja za Podmjeru 6.3.1., a koja se odnosi na potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Više od dvadeset zainteresiranih malih poljoprivrednika sa cijelog područja LAG-a, prisustvovalo je radionici, a kojoj su mogli dobiti potrebne informacije o uvjetima prihvatljivosti, načinu prijave te kriterijima odabira korisnika koji se namjeravaju prijaviti na natječaj. Radionica je održana u sali Gradske tržnice Grada Kutine, a predavanja je vodila gospođa Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina.

Glavni cilj održane radionice je da se potrebnim informacijama i savjetima pomogne zainteresiranim prijaviteljima koji se žele prijaviti na trenutno otvoreni natječaj za Podmjeru 6.3.1., ali da ih se također upozna s informacijom da će od proljeća i sam LAG raspisivati javne pozive i dodjeljivati potpore za male poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je objašnjena razlika između kriterija odabira kod prijave na natječaj kojeg je raspisao APPRRR ili kod prijave na potpore LAG-a. Sudionici radionice postavljali su brojna pitanja koja se tiču same Podmjere 6.3.1., a osobito su ih zanimale informacije o javnim pozivima i potporama koje će dodjeljivati LAG. Osim poticaja za male poljoprivrednike, LAG će do kraja 2020. objaviti i nekoliko drugih natječaja, a koji su sukladni odabranim mjerama/podmjerama iz Programa ruralnog razvoja, koji bi trebali potpomoći razvoju Moslavine.

Na radionici su sudjelovali i predstavnici lokalnih razvojnih agencija iz Kutine, Čazme i Ivanić-Grada koji će poljoprivrednicima, koji imaju potrebne uvjete prihvatljivosti i žele se prijaviti na natječaj, pomoći u izradi poslovnog plana, pripremi dokumentacije te prijavi na natječaj. Konzultantske usluge su prihvatljiv trošak kroz samu potporu.

Na kraju radionice nekoliko informacija o Zadruzi za etično financiranje i Etičnoj banci u osnivanju dao je član Zadruge, gospodin Mario Juretić.

 

To Too Tooo