Održana 6. Sjednica Upravnog odbora LAG-a Moslavina

U srijedu, 20. veljače 2013. godine, u Popovači je održana šesta Sjednica Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe Moslavina na kojoj su usvojeni financijski i izvještaji o radu LAG-a za 2012. godinu te Plan rada i Financijski plan za ovu godinu.

6_sjednica_uo_lag (1)

Na Sjednici su usvojene i određene prilagodbe Razvojne strategije LAG-a Moslavina te je njezina konačna verzija prilagođena uvjetima natječaja za sufinanciranje LAG-ova koji se otvara 1. ožujka. „LAG Moslavina u potpunosti je spreman za taj natječaj te očekujemo da ćemo uskoro povući prva sredstva namijenjena za financiranje i provođenje Lokalne razvojne strategije LAG-a”- rekao je predsjednik LAG-a Moslavina, kutinski gradonačelnik Davor Žmegač.

LAG će, kako je odlučeno na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora, u potpunosti financirati nastup svojim članovima na 16. proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru, a po potrebi i dijelom subvencionirati nastup onih subjekata koji nisu članovi, a dolaze s područja LAG-a. Također je usvojen prijedlog projekta LIKOM. „Riječ je o ideji da spojimo akademske slikare i likovne amatere s našeg područja na likovnoj koloniji koja bi rezultirala velikom izložbom, a nakon čega bi umjetničke radove LAG donirao OPG-ima i drugim subjektima koji se bave turizmom u smislu opremanja objekata”- obrazložio je predsjednik Žmegač te izrazio zadovoljstvo funkcioniranjem LAG-a Moslavine i prvim konkretnim rezultatima njegova rada.

6_sjednica_uo_lag (18)

Načelnik Općine Popovača Josip Mišković je, poželio dobrodošlicu okupljenim članovima odbora te također napomenuo kako je formiranje LAG-a Moslavina uspješan projekt. „LAG ima kvalitetne temelje i zasigurno će u budućnosti postati značajan gospodarski čimbenik mikroregije Moslavina. Svojim aktivnostima i prvim konkretnim rezultatima LAG Moslavina predstavlja primjer odlične suradnje različitih političkih opcija u smislu općih interesa”- zaključio je Mišković.

6_sjednica_uo_lag (1)

Tags: , , ,