ODRŽAN SASTANAK I RADIONICA LAG-A „MOSLAVINA“

U srijedu, 27. rujna 2018. godine održan je Sastanak LAG-a „Moslavina“, kojem su prisustvovali predstavnici svih dvanaest općina i gradova sa područja LAG-a. Domaćini događanja bili su Grad Ivanić-Grad i Razvojna agencija IGRA.

Na početku događanja prisutne je pozdravio predsjednik LAG-a, Zlatko Babić, te je riječ prepustio domaćinu, dogradonačelniku Grada Ivanić-Grada, Željku Posiloviću.

Prisutnim predstavnicima JLS-a predstavljene su provedene aktivnosti od posljednje Skupštine LAG-a. Najvažnija aktivnost bilo je provođenje 1. LAG Natječaja za TO 1.1.4. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, a kao rezultat toga dodijeljene su 34 odluke nositeljima projekata koji su ostvarili pravo na potporu, u ukupnom iznosu od 3.783.588,00 kn. Jedna od aktivnosti je i priprema dokumentacije za prijavu prvog transnacionalnog projekta suradnje koji je namijenjen razvoju pčelarskog sektora, a obuhvaća suradnju dva hrvatska i dva poljska LAG-a. Prijava na navedeni natječaj planira se do kraja rujna 2018. godine. Osim toga, odrađene su razne animacijske aktivnosti u kojima su sudjelovale djelatnice LAG-a, bilo u ulozi predavača ili sudionika, ali i druge redovne aktivnosti. LAG je u ulozi nositelja ili partnera u nekoliko projekata, a jedan od njih je i projekt koji se provodi kroz javni natječaj Zagrebačke županije.

Na Sastanku je dogovoreno održavanje Sjednice UO za potrebe donošenja Odluke o raspisu 2. LAG Natječaja za TO 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, a koji je namijenjen za prijavu projekata svih 12 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a. Također je odlučeno da će se slijedeća programska skupština LAG-a održati u Velikoj Trnovitici 23. studenog 2018. godine.

Nakon formalnog dijela Sastanka uslijedila je kraća informativna Radionica na kojoj su dogovoreni potrebni detalji oko prijave JLS-a na 2. LAG Natječaj. Predloženi su termini objave i prijave na Natječaj; objava se planira za 9.10.2018.g., a prijave na isti bi bile od 9.11. do 14.12.2018.g. Isto će biti predloženo Upravnom odboru koji donosi Odluku. Na Radionici su bili prisutni predstavnici JLS-a, ali i svih lokalnih razvojnih agencija s područja LAG-a, pa su im predstavljeni uvjeti prihvatljivosti i kriteriji odabira 2. LAG Natječaja, kao i procedure kod provedbe istog. Istaknute su specifičnosti LAG Natječaja u odnosu na natječaj koji se raspisuje na nacionalnoj razini sa svim fazama postupka odabira i provedbe projekata.

Na kraju događanja prisutnima je upriličena mala zakuska uz ugodno druženje.

DSCN0846

DSCN0837

DSCN0844

DSCN0827

DSCN0854

DSCN0806