ipard

Objavljeni novi IPARD natječaji

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je raspisala prvi IPARD natječaj za Mjeru 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“ u razdoblju od 1. ožujka 2013. do 02. travnja 2013., čijim sredstvima će biti omogućeno sufinanciranje Lokalnih akcijskih grupa.


apprrr

Javni natječaj je objavljen u Narodnim novinama broj  25/2013., a dostupan je i na mrežnoj stranici Agencije za plaćanja, gdje se nalazi i Vodič za korisnike, Pravilnik o provedbi mjere 202, obrasci potrebni za prijavu i korisne prezentacije o navedenoj mjeri, kao i na stranicama Ministarstva poljoprivrede. Sve detaljne informacije za potencijalne korisnike sredstava IPARD programa možete pronaći na stranicama istih www.apprrr.hr ili www.mps.hr.
Na spomenuti IPARD natječaj – Mjera 202 se prijavljuje i LAG Moslavina, a prolaskom na istom LAG bi ostvario pravo na povlačenje sredstava iz EU potrebna za rad LAG-a te provođenje različitih projekta važnih za područje LAG-a. Osim toga LAG bi osigurao akreditaciju koja mu daje pravo izdavanja Pisma preporuke za ostale IPARD projekte, usklađene s Razvojnom strategijom LAG-a, čime prijavitelji IPARD projekata sa LAG područja na natječaju ostvaruju 30 dodatnih bodova.
Potaknuta velikim odazivom podnositelja prijava na osmi natječaj, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je raspisala i deveti IPARD natječaj za Mjeru 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ u razdoblju od 1. ožujka 2013. do 12. travnja 2013.  i  Mjeru 103 „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda“ u razdoblju od 1. ožujka 2013. do 2. svibnja 2013. Spomenuti javni natječaji su objavljeni u Narodnim novinama broj  25/2013., a dostupni su i na mrežnoj stranici Agencije za plaćanja, gdje se nalaze i Vodiči za korisnike, Pravilnici o provedbi mjera 101 i 103, obrasci potrebni za prijavu i ostale korisne informacije.
Napomena: Od ovog je natječaja u Mjeri 101, između ostalih, moguće provesti i ulaganja u nabavku poljoprivredne mehanizacije (uključujući i traktore) i opreme, a u Mjeri 103 i u cjelokupnu opremu za proizvodnju i trženje vina i maslinovog ulja.

Tags: , ,