OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI U KUTINI!

Europski tjedan mobilnosti održava se od 16. do 22. rujna svake godine od 2002. godine. Više od 400 lokalnih vlasti iz 23 države sudjelovalo je već u prvoj godini. Svijest o inicijativi raste iz godine u godinu, a javno mišljenje o njoj vrlo je pozitivno, s više od 80% podrške među anketiranima. Većina ljudi prepoznaje i vrijednost kampanje za ukazivanje pretjerane upotrebe automobila u gradovima.
 
Europski tjedan mobilnosti pruža priliku za razmišljanje o stvarnoj namjeni naših gradskih ulica i razmatranja konkretnih rješenja za izazove kao što su onečišćenje zraka i zagađenje bukom, prometna zagušenost, prometne nesreće i zdravstveni problemi.
 
Grad Kutina se i ove godine uključuje u akciju, kao jedan od 5 gradova iz Republike Hrvatske (Kutina, Osijek, Pazin, Pula i Zadar), te kao jedan od 1862 svjetska grada koji su prepoznali važnost ove inicijative, važnost podizanja svijesti građana o šteti koju sadašnji trendovi urbane mobilnosti nanose okolišu i kvaliteti života.
 
Upravo zbog toga, Grad Kutina, Športski centar Kutina, Turistička zajednica grada Kutine, zajedno s partnerima: Postajom prometne policije Kutina, H.N.Š.K. Moslavinom, AK Moslavinom, Biciklističkim klubom Kutina, OI Betlehem, Učeničkim domom Kutina, Udrugom umirovljenika grada Kutine, Udrugom umirovljenika iz Petrokemije d.d. i Udrugom dijabetičara grada Kutine vas pozivaju da nam se pridružite 21. rujna (četvrtak) u 17:00 sati na parkiralištu Športskog centra i zajedno s nama hodajući, trčeći ili vozeći bicikl obilježite ovu hvalevrijednu inicijativu.
 
Vidimo se 21. rujna 2017. u 17 h na parkiralištu Športskog centra u Kutini.