OBAVIJEST! ODRŽAN RADNI SASTANAK U POPOVAČI

U petak, 13. listopada 2017. godine, u Gradskoj upravi Grada Popovače, održan je radni sastanak za potrebe prijave Grada Popovače na natječaj LAG-a Moslavine kroz LEADER mjeru – Podmjeru 19.2. iz Programa ruralnog razvoja.

LAG Moslavina je putem spomenute mjere ostvario potporu u iznosu nešto većem od 12,6 milijuna kuna. Veći dio te potpore, oko 9,6 milijuna kuna, LAG će dalje plasirati krajnjim korisnicima, koji će se prijavljivati na natječaje LAG-a. Osim poljoprivrednika, na natječaj će se moći prijavljivati i JLS, s područja LAG-a Moslavine.

Sastanku su prisustvovali; Josip Mišković, gradonačelnik Grada Popovače, Ana Strilić, zaposlenica Grada te Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavine. Grad Popovača na natječaj LAG-a želi prijaviti projekt “Izgradnje tržnice”, pa su na sastanku dogovorene najvažnije stvari te podijeljene informacije, s kojima LAG trenutno raspolaže, a koje se odnose na sam postupak prijave. Iznos potpore na LAG natječaju, koji će biti sukladan natječaju za Podmjeru 7.4.1. iz PRR, a koju će ostvariti Grad Popovača za projekt izgradnje tržnice iznosi oko 40.000 eura.

Na sastanku je bilo riječi i o ostalim tekućim pitanjima u vezi rada LAG-a Moslavine.