OBAVIJEST! 761. GODINA GRADA KUTINE: DAN GRADA – POČINJE DANOM HRVATSKIH BRANITELJA GRADA KUTINE

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić s predstavnicima gradskih ustanova i udruga na konferenciji za novinare najavio je događanja uz nadolazeći Dan grada Kutine, kojim Kutina obilježava 761 godinu od prvog pisanog spomena imena Kutine: «Obilježavanje Dana grada Kutine počinje Danom hrvatskih branitelja grada Kutine 4. studenog izložbom „Oba su pala“ u Muzeju Moslavine gdje će biti promovirane nove akvizicije u zbirci Domovinskog rata. Središnji događaj nam je svečana sjednica Gradskog vijeća uz Dan grada 10. 11., te večernji koncert Nine Kraljić s gostima».
 
Ravnatelji ustanova i djelatnici Grada Kutine: Marcel Vučetić, Marijana Musij, Suzana Pomper, Jasminka Molnar, Jasmina Uroda Kutlić, Dragutin Pasarić, Kornelija Marošević i Bernarda Grdić najavili su događanja slijedom programa. Među događajima uz Dan Grada bit će održan turir u GO-u u SŠ Tina Ujevića, te Vinska škola za građane koju će u Hotelu Kutina voditi somelieri, najavila je Marijana Musij iz TZ Grada Kutine.
 
Niz sportskih događanja u povodu Dana grada najavio je ravnatelj Sportskog centra Kutina: Marcel Vučetić. «Na gradskom stadionu u Kutini u organizaciuji AK Moslavine 4. studenog održat će se pojedinačno prvenstvo u krosu s početkom u 11 sati, te slijedi Indoor open i predstavljanje avio modelara. Četvrtak u 16 sati bit će u znaku sporta gdje će u dvorani odigrati utakmicu predstavnci ustanova i trgovačkih društava Grada Kutine», najavio je Vučetić, Tu su i Igre dječjih vrtića 7. 11., a sve završava 19. studenog Međunarodnim turnirom u Kick boxingu «Kutina open 2017».
 
U ponedjeljak 6. studenog održava se tradicionalna priredba Mladi svome gradu u organizaciji Društva naša djeca Kutina, a 8. studenog Vijeće za komunalnu prevenciju s kutinskom policijom predstavit će Akciju manje oružja – manje tragedija. Matica Hrvatska također sudjeluje u obilježavanju Dana grada, a kako je najavio predsjednik MH Dragutin Pasarić bit će promoviran novi broj časopisa «Moslavačko zrcalo”, te kalendara u suradnji s TZ Grada Kutine. 9. studenog u 18 sati u Knjižnici i čitaonici bit će predstavljeni najbolji radovi s natječaja Moja priča za učenike osnovnih škola.
 
U Muzeju Moslavine 16. studenog bit će otvorena likovna izložba slika Ivana Marekovića, a tome će prethoditi dodjela nagrada za najbolji uradak na temu «Zaviri ispod 15. studenog. Velik broj aktivnosti događat će se u Pučkom otvorenom učilištu što je najavila ravnateljica Jasminka Molnar: »11. studenog Kutinske dunje održat će svoj godišnji koncert, dok će 12. studenog u crkvi sv. Marije Snježne nastupiti Ansambl Camerata Garestin. 15. studenog bit će održana promocija studenata Sveučilišta Libertas, dok će u petak 17. 11. u Arcusu biti održan 2. javna tribina naziva Kulturpunkt» M 18 priprema veliki dvodnevni glazbeno plesni događaj „15 days of happiness“ u Domu kulture. Noć kazališta predviđena je za 25. studenog kada će u 19 biti izveden romantični mjuzikl „Oni koji sanjaju“ u izvedbi učenika SŠ Tina Ujevića. U 21 sat slijedu kazalište Lectirum s komedijom „Sarmica“ s poznatim glumcima Ksenijom Pajić, Duškom Valentićem i Mladenom Čuturom.
 
Obilježavanje završava koncertom SiDona i njihovih gostiju 26. studenog u 19 sati u Domu kulture. Na gradskoj web stranici, plakatima i flajerima na istaknutim lokacijama u gradu dostupan je plan događanja uz ovogodišnji Dan grada na koji se pozivaju svi građani Kutine. Gradonačelnik dodaje kako se glavnina događaja održava uz sufinanciranje Grada Kutine, te poziva sve građane da odaberu sadržaje koji im se nude ovoga mjeseca uz Dan grada.
letak_dgkt17_zadnja