NA 14. SJEDNICI UPRAVNOG ODBORA LAG-a „MOSLAVINA“ DONESENE ODLUKE O ODABIRU PROJEKATA

U srijedu, 20. ožujka 2019. godine održana je 14. sjednica Upravnog odbora LAG-a „Moslavina“. Među glavnim točkama dnevnog reda bilo je donošenje Odluka o odabiru 11 projekata prijavljenih na 2. LAG Natječaj za TO 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, a koji je sukladan TO 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost potpora koju će LAG „Moslavina“ plasirati kroz ovaj Natječaj je 2,6 milijuna kuna sa svrhom poboljšanja životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinosa atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanjem rasta i društveno – ekonomske održivosti. Projekti će se provoditi na području 11 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a „Moslavina“, a odnose se na rekonstrukcije i opremanje društvenih i vatrogasnih domova, izgradnje dječjih igrališta, uređenja groblja te građenje tržnice.

Nakon službenog dijela upriličena je dodjela Odluka predstavnicima jedinica lokalnih samouprava koji su ostvarili potporu na 2. LAG Natječaju za TO 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“.

Druga važna točka dnevnog reda bilo je donošenje odluke o raspisu 3. LAG Natječaja za TO 1.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“, a koji je sukladan TO 4.1.1. iz Programa ruralnog razvoja. Najava Natječaja planirana je 1. travnja, dok će se prijave moći slati od 16.travnja do 16. svibnja 2019. godine. Za potrebe prijave na 3 LAG natječaj održat će nekoliko radionica namijenjenih zainteresiranim poljoprivrednicima, a detalje o vremenu i lokacijama održavanja istih uskoro ćemo objaviti.

Nakon dodjele Odluka predstavnici jedinica lokalnih samouprava sudjelovali su na 5. Koordinacijskom sastanku LAG-a „Moslavina“ na kojem su dobili daljnje upute vezane uz provedbu projekata, te su informirani o raspisu 3. LAG Natječaja i pripremi 2. projekta suradnje.

DSCN0582

DSCN0598

DSCN0605

DSCN0611

DSCN0629