lag-moslavina-logo-shadow

Moslavački proizvodi prezentirani u Biogradu

I ove godine LAG Moslavina sudjelovao je na 3. LAG summer festivalu, koji se održavao od 26. do 28.lipnja u Biogradu na Moru. Bila je to prilika da se predstavi djelovanje LAG-a, ali i moslavački proizvođači vina, rukotvorina, suvenira i ostalih proizvoda.

100_3346

Ovogodišnji LAG summer festival posjetilo je čak 56 LAG-ova iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja, pa je tako biogradsku rivu krasilo oko 350 izlagača.

„Ovo je treći festival, do sada najveći. Tristo i pedeset je izlagača iz sedam država. Zahvaljujem se svim voditeljima LAG-ova koji su okupili proizvođače sa svojih područja i uveličali ovu manifestaciju“- kazao nam je Ivan Čupić, voditelj LAG-a Laura, domaćin ovog festivala. Viđenim je bio zadovoljan i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je otvorio sajam, a u obilasku štandova popričao i sa moslavačkim vinarima, naravno o Škrletu.

Moslavački proizvodi plijenili su pažnju turista i domaćina. Jedanaest izlagača predstavilo je LAG na najbolji mogući način. Prezentirali su im moslavačka vina, sa posebnim naglaskom na autohtonu sortu Škrlet, dokazali kako su moslavci kreativni po pitanju rukotvorina i suvenira, te im prezentirali različite uporabne i dekorativne predmete izrađene na tradicionalni način. Uz promociju izlagača, to je svakako bila i promocija LAG-a i cijele Moslavine, koja zasluženo u svojim turističkim promo materijalima slovi kao potpuno iznenađenje.

Uz promociju LAG summer festival prilika je i za razmjenu iskustva voditelja LAG-ova, ali i dodatnu edukaciju. I ove godine domaćini su pripremili zanimljiva predavanja, na kojima je nazočila i voditeljica LAG-a Moslavine Anica Lenart.

“Na predavanjima smo doznali što to LAG-ove očekuje u idućem programskom razdoblju te kako će oni doprinijeti razvoju ruralnih krajeva što će nam koristit u radu,  jer je osnovni cilj i želja osnažiti lokalnu i regionalnu zajednicu s naglaskom na ruralna područja. Ovakvi festivali dobri su za sve i LAG-ove i njihove članove proizvođače, koji dolaze do potencijalnih kupaca i osnažuju svoje poduzetništvo, a upravo zato smo mi ovdje za njih.” – istaknula je Anica Lenart.