mid_584022043076b

MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA I ENERGETIKE POZIVA NA jednodnevnu radionicu „Program LIFE – mogućnosti financiranja projekata na području zaštite okoliša i klimatskih promjena“

Pozivamo Vas na jednodnevnu radionicu „Program LIFE – mogućnosti financiranja projekata na području zaštite okoliša i klimatskih promjena“ koja će se održati 21.2.2017. u Zagrebu (hotel Palace, Trg Josipa Jurja Strossmayera 10) s početkom u 9:30 sati.

Radionica je namijenjena djelatnicima državnih i javnih institucija, jedinica lokalne i područne samouprave, poduzetničkih potpornih institucija (razvojne agencije, poduzetnički centri, poslovni parkovi…) i drugih organizacija nadležnim za informiranje o fondovima i pripremi EU projekata.

Glavni cilj radionice je pružiti sudionicima napredna znanja o Programu LIFE i specifičnostima pripreme i provedbe LIFE projekata pri čemu će polaznici steći praktično znanje o razvoju projektnog prijedloga, evaluaciji i prepoznavanju najčešćih greški u pripremi LIFE projekata.

Nakon radionice sudionici će moći:

  • prepoznati ideje i projektne prijedloge primjerene za financiranje kroz program LIFE,
  • identificirati potencijalne prijavitelje i partnerstva na LIFE projektu,
  • uskladiti projektnu prijavu s pravilima i politikama programa LIFE.

Radionica se održava u okviru LIFE projekta – Jačanje kapaciteta Ministarstva zaštite okoliša i energetike za Nacionalnu kontakt točku Programa LIFE.

Program LIFE je financijski instrument Europske Unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime. Cilj programa je osigurati razvoj i provedbu inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je napraviti online prijavu na sljedećoj poveznici PRIJAVA.

Poveznicu na pregled dnevnog reda možete pronaći ovdje.