Međunarodna znanstveno – stručna konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT2020

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT2020 pod nazivom “Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu” će se održati 25. studenog 2020. god. na sveučilištu Libertas, Trg J. F. Kennedya 6b u Zagrebu, Hrvatska uživo uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera te virtualno u online okruženju.

Cilj konferencije je doći do što jasnije slike sadašnjeg stanja i ponuditi rješenja za nastavak razvoja ruralnog turizma Hrvatske i susjednih zemalja, s posebnim naglaskom na razvoju Moslavine kao atraktivne kontinentalne turističke destinacije.

Govornici i panelisti će biti turistički djelatnici i neposredni nositelji aktivnosti, predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija, predstavnici instituta i fakulteta za turizam i ekonomiju iz više zemalja.

Tematske cjeline konferencije:
1. Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu
2. Toplice, Nacionalni parkovi i Parkovi prirode kao pokretači razvoja destinacije
3. Novi oblici marketinga kao alati današnjice
4. Izvori financiranja za razvoj ruralnog turizma
5. Važnost edukacije djelatnika za razvoj ruralnog turizma
6. Važnost međunarodnog povezivanja
7. Važnost razvoja ženskog poduzetništva za razvoj sela
8. Uloga države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma
9. Pozitivni primjeri iz prakse – domaći i inozemni

Nakon konferencije objavit će se Zbornik radova, koji će se uputiti na indeksiranje u EconLit i EBSCO baze te druge relevantne baze. Rok za slanje cjelovitih radova je 15. prosinca 2020. Sve informacije o Zborniku radova dostupne su na web stranici www.vimal.hr i www.moslavina.info

Za sudionike koji žele samo aktivno sudjelovati u pratećim aktivnostima na konferenciji bez slanja proširenih sažetka, molimo da se prijave na e-mail vimalakademija@gmail.com

POZIV-UPUTE-RRT2020

AGENDA

ODBORI RRT

RRT zbornik